Erőtlenül kezdett a HellRaisers, repülő rajtot vett az EnVy

Erőtlenül kezdett a HellRaisers, repülő rajtot vett az EnVy

Az első játékhét után Európában csupán két veretlen csapat maradt, rengeteg a váratlan eredmény! Amerika továbbra is uncsi: mindig az esélyesek nyernek.

Az első játékhét után Európában csupán két veretlen csapat maradt, rengeteg a váratlan eredmény, a kiscsapatok sorra alázzák az esélyebbnek hitt nagyokat! Amerika viszont továbbra is uncsi: mindig mindenhol az esélyesek nyernek, kb már most tudjuk, ki lesz a hat továbbjutó. De jöjjenek inkább a részletek, a hét utolsó játéknapján pályára lépett végre a HellRaisers is, sajnos kevés örömünk volt benne:

EnVyUs vs. FaZe - 1:1
Train (12:16), Dust2 (16:11)

A FaZe egyelőre még NiKo nélkül lépett pályára, a bosnyák szupersztár csak március elején lép pályára újdonsült csapatában, az EnVy-ban azonban ott volt ScreaM, és ha már ott volt, meg is mutatta magát. A két mapon összesen 48:37-es K/D-vel zárt, ami a csapat legjobbja volt. A francia csapatnak Train is meglehetett volna, egy-két kritikus 1v1-ben viszont még megremegtek az újonc kezek xms-nél, Dust2 azonban már nagyon sima volt. 12:3-as félidő után a FaZe még húzta egy kicsit, majd bedobta a törölközőt.

Virtus.pro vs. Kinguin - 1:1
Overpass (15:19), Cobblestone (16:9)

Lengyel rangadó, ráadásul meglepő eredménnyel! A Major döntős VP ellen ugyanis ritkán hoznak el mapot a selejtezőből feljutó kiscsapatok, a honfitársakból álló Kinguin viszont ezúttal nem tisztelte sem a kort, sem a rutint, sé csúnyán belopták az első mapot Overpass-on. A pálya csere után Cobblestone már nem volt kérdés, pasha-ék az utóbbi időben igazolják, miért is számítanak az egyik legjobb Cbble csapatnak a világon.

HellRaisers vs. LDLC - 0:2
Nukw (7:16), Cache (11:16)

Az ANGE1 hiányában beugróval játszó HellRaisers-en nagyon meglátszótt az irányító-entry-lurk csapattárd hiánya, a helyére beugró Johnta egyedül a hívásokban tudta hozni azt, amit ANGE1 szokott, skillben és szerepekben kevésbé. Az első pályán Ex6TenZ-ék egy jó CT félidővel el is döntötték a három pont sorsát, 12:3 után már nem volt visszaút. A második mapon jól kezdtek DeadFox-ék, 8:2-ig sima volt minden. Aztán jött egy kifagyás, egy vissza nem állított kör és 15 perces veszekedés az adminokkal, ami alaposan kizökkentette a csapatot. A meccs hátralevő részét innen könnyedén hozta 14:3-ra az LDLC, a HellRaisers fejben nem tudta túltenni magát azon a jogtalanul elbukott körön. A mérkőzés előtt a csapat magyar játékosát elkaptuk egy Major élménybeszámolóra, ha még nem láttátok, kötelező darab:

"2017-ben a legendás cím a cél" - DeadFox interjú

Major után, ESL Pro League előtt, exkluzív interjú a legeredményesebb magyar CS:GO játékossal!

EnVyUs vs. G2 - 2:0
Cache (16:11), Cobblestone (16:12)

Nagyot fordult a világ 5 nap alatt a francia csapatoknál! Az IEM Katowice selejtezőjén már játszottak egymás ellen egy Bo3-at, akkor a G2 simán átgázolt Happy-ék új lineupján 2:0-ra, most azonban pont fordított volt a felállás. A G2 végig csak futott az eredmény után, Cache-en egyszerűen nem volt ellenszer ScreaM-re, aki a legjobb pillanatban, egy kritikus pisztolykörben villantotta a meccs talán legszebb körét, 4K-t lőtt a csapatnak. Természetesen Cobblestone-on sem állt le a fraggyártásban, ugyanúgy pisztollyal ugyanúgy 4K, de ezúttal még egy 1v3 is bejátszott. A meccs hőse tehát a belga one tap mester volt, a G2-t pedig állva hagyta a papíron "kisebb" francia csapat, akik ezzel 4 mecsből hármat behúztak egy nap alatt

NA meccsek

Szinte mindennap leírjuk, hogy eseménytelen játéknap zajlott Amerikában, ez pedig most sincs másként. Nehéz izgalmasan tálalni a papírforma eredményeket, hiszen ezúttal is simán nyert az SK és a Team Liquid is, de a középmezőny egymással viaskodó tagjai között is 2:0-k születtek, győzött az újraalkotott CLG és a Luminosity is. Úgyhogy térjünk is vissza a hozzánk közelebb álló és egyébként is izgalmasabb Európára!

A folyamatos meglepetések után így néz ki a tabella, vigyázat, csak erős idegzetű fanboy-oknak ajánlott:

A következő héten a DreamHack Las Vegas miatt pihenőre vonul a Pro League, legközelebb február 21-én kerülnek ismét képernyőre a csapatok, addig is éljétek át újra az eddigi meccsek izgalmait magyarul, a leközvetített hat rangadó már visszanézhető:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!