Kiborult a THR bili: élet (?) a legjobb magyar LoL csapat színfalai mögött

Kiborult a THR bili: élet (?) a legjobb magyar LoL csapat színfalai mögött

Zajlik az élet 2016 legjobb magyar LoL csapata körül, a két emberét is elveszítő gárda tagjai egymásra mutogatnak.

Az átigazolási szezon úgy néz ki nem csak külföldön, de itthon is drámákkal jár, az alany pedig ezúttal Magyarország 2016-ban legeredményesebb csapata, a Team Horizon Reapers. A balhé péntek este robbant ki egy, a GameStar oldalán megjelent cikk kapcsán, ahol a csapat lövésze, Ligeti "Joe" Péter kiteregette a szennyest az elmúlt pár hónap történései kapcsán. Akit érdekel a teljes anyag, itt tudja elolvasni. 

A lényeg, hogy Joe szerint a THR néhány tagja egyáltalán nem vette komolyan a felkészülést, a gyakorlást, a profi magyar LoL közösség egy nagy, belsős baráti kör, a játékosok pedig teljesen komolytalanok, teljesen mindegy, hogy PlayIT-ről, MEB-ről, bármiről van szó (említsük meg, itt már milliós díjazásokról beszélünk, a THR csak 2016-ban 3-4 millió Ft közötti összeget keresett a különböző versenyeken). 

Mégis, a belső drámák ellenére félgőzzel is leverték a hazai mezőnyt, köszönhetően néhány játékosuk egyéni teljesítményének. A problémák itt azonban már régen felütötték a fejüket: Joe szerint sok társának egy-egy verseny előtt fontosabb volt a magánélete mint a felkészülés, ez pedig feszültséget szült, az újévi, zágrábi LAN-on (külföldi LAN-ra először jutott le a THR) egy sima 0-2-vel azonnal kulloghattak is haza, holott egy akkor alakult horvát mixcsapattól kaptak ki. Már ezt megelőzően volt változás a csapatban, egy korábbi menedzserük, Murzsa "Debate" Norbert még a MEB alatt távozott a csapattól és saját ötöst csinált magának. Hogy ennek milyen eredménye, hatása volt, az alábbi poszt alatti kommentekből jól kitűnik:

Itt borult ki a bili, elindult az egymásra mutogatás, az eredmény pedig: bluerzor, az ország talán legtehetségesebb junglere elszegődött egy francia csapathoz, a GamersOriginhez, akikkel bejutottak a MEB ottani megfelelőjének számító Challenge France bajnokságba. Littlepwny, a THR támogatójátékosa felajánlotta, hogy megpróbálja bluerzort pótolni, de néhány nap alatt nyilvánvaló volt, hogy nem fog tudni olyan szinten belerázódni a dolgokba. Közben a THR így egy új supportot (Qgloof) is kipróbált, aminek a vége az lett, hogy Pwny két szék között a földre esett: junglernek nem volt jó, az új supporttal jobban érezték magukat a srácok, ő viszont úgy érezte, hogy elárulták, ezért kilépett a csapattól. Persze ő maga is megosztotta a saját nézőpontját Joe véleményéről, illetve kiteregetett olyan szennyest, ami eddig még nem került elő:

Pwny ezt egyértelmű hátbaszúrásnak élte meg és kifejtette, nem ez volt az első eset, hogy furcsa körülmények között cseréltek játékost házon belül. Felhozta többek között, hogy Joe is hibás volt abban, hogy nem tudtak rendesen gyakorolni (nem tudta megoldani az internet problémáit), illetve voltak olyanok is a csapatban, akik "illegális tevékenységet" (feltehetően boostoltak - a szerk.) folytattak inkább ahelyett, hogy a csapattal gyakoroltak volna.

Az ügy 3. érintettje a már említett, és az aktuális THR gárda által kiutált Debate, aki egy bő 40 perces videóban osztotta meg a saját álláspontját a cikkel és a THR-nél töltött idővel kapcsolatban. Erős mondatok hangzanak el benne.

Hogy kinek van igaza, azt mindenki döntse el maga. Viszont tökéletesen látszik, hogy a magyar csapatok összetartásban, az egymás iránti tiszteletben, az esport komolyan vételében még bőven van hova fejlődniük.

Lehet itthon milliós díjazású versenyeket csinálni, küzdhetnek azért a rendezvényszervezők, hogy profi legyen a játékosok megjelenése, megítélése és végre a közösség is komolyan vegye őket, ha ők maguk, még a legjobbak is (!) ezt képtelenek megtenni. Már pedig amíg ezt a szintet nem tudják megugrani, addig mindig csak "kis magyar esportról" beszélhetünk majd, de nemzetközi porondon azonnal elvérzünk. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: League of Legends Magyarország

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.