Csalással vádolják az orosz játékost, kétszer is újra kellett játszani a meccset

Csalással vádolják az orosz játékost, kétszer is újra kellett játszani a meccset

Gyanús körülmények között kapott ki Mitshuhide a Winter Playoff első napján.

Szombaton kezdetét vette az európai Hearthstone Winter Playoff, melynek végén kiderül, ki lesz az a négy játékos, aki képviselheti majd kontinensünket a Bahamákon a március végén esedékes Winter Championshipen.

Hullanak a nagy nevek, de a magyarok még versenyben!

Exigo és Chaincaller is reménykedhet még a továbbjutásban, nagyon izgalmas lesz a Hearthstone Winter Playoff második napja!

A verseny izgalmai mellett sajnos botrányból is jutott egy kevés. Többen is panaszkodtak például a szervezésre és a körülményekre - a játékosok szétszórva játszanak több mint két tucat európai helyszínről, és akadtak problémák az internetkapcsolattal, a hanggal és a kamerákkal is. Egy eset azonban így is kiemelkedik a többi közül, ahol túlságosan is sok a véletlen egybeesés...

A holland játékos, Mitsuhide, illetve az Oroszországot képviselő Romanno összecsapása igencsak felkorbácsolta a kedélyeket még az első fordulóban. 1:1 volt az állás, amikor Romanno az alábbi állásnál egyszer csak disconnectelt.

Mitsuhide oldaláról nézve igen balszerencsés eset, hiszen egyértelműen nyert volna, de nem lehetett mit tenni, így újrajátszás következett. Ekkor azonban megismétlődött a fenti eset: Romanno vesztes állásnál ismételten eltűnt, ami már több mint gyanúsnak mondható.

Jöhetett még egy újrajátszás, ahol Mitsuhide igen balszerencsés volt, hiszen Patches érkezett kezdőkézre, ezt a meccset pedig végül el is veszítette - Romanno disconnect-problémái érdekes mód ezúttal nem jöttek elő. Ezt követően pedig végül a fordulót is az orosz játékos nyerte 3:2-re, így hiába nyert Mitsuhide négy meccset is, végül mégis vesztesként zárta a nyitókört.

Ténylegesen persze nem lehet bizonyítani, hogy Romanno valóban csalt, a körülmények azonban minimum gyanúsak. A Hearthstone-közösségen belül érthető mód óriási a felhördülés az eset kapcsán, és nemcsak az érintett játékos miatt, hiszen a Blizzardnak is óriási a felelőssége az ilyen esetekben. Akár a szervezést nézzük, akár magát a játékot, hiszen egy csapásra megoldaná az efféle problémákat egy olyan versenykliens, ahol disconnect esetén meg lehetne állítani a mérkőzést.

Mitsuhide az esetet követően - érthető mód - teljesen szétesett fejben, a második és a harmadik fordulót is elveszítette, ami után ki is szállt a versenyből. Hibáztatni nem tudjuk érte: szörnyű érzés lehet, amikor több hónapnyi munka így válik semmissé...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!