Hullanak a nagy nevek, de a magyarok még versenyben!

Hullanak a nagy nevek, de a magyarok még versenyben!

Exigo és Chaincaller is reménykedhet még a továbbjutásban, nagyon izgalmas lesz a Hearthstone Winter Playoff második napja!

Tegnap megkezdődött az európai Winter Playoff, vagyis az idei Hearthstone szezon első nagy selejtező versenye, ahol két magyar játékosnak is szurkolhattunk exigo és ChaiNCalleR személyében.

A verseny ezúttal svájci rendszerű, ami azt jelenti, hogy nincs kiesés, mindenki végigjátssza a tornát (kivéve persze, ha önszántából kiszáll), a párosítás során pedig mindenki vele hasonló eredménnyel álló ellenfelet kap. A hétvége során összesen 7 fordulót rendeznek majd, a számolgatások szerint pedig a 7 és 6 győzelmesek mellett néhány 5 győzelmes is továbbjuthat majd a Top 8-ba.

Ez utóbbiban reménykedhetnek a magyarok is, az 5 szombati fordulót követően ugyanis exigo és ChaiNCalleR is 3 győzelemmel és 2 vereséggel áll, matematikai esélyük tehát mindenképpen van még a továbbjutásra! A nagy nevek eközben sorra hullanak: ChaiNCalleR például a hivatalos streamen ejtette ki a tavalyi vb-döntős DrHippit, de búcsúzott többek között SuperJJ, GeorgeC, Hoej és StanCifka is. Veretlenül, 5 győzelemmel már csak hárman állnak: Neirea, Stanudachi és Pokrovac.

A maradék két fordulót a mai napon rendezik, a legjobb 8 játékos pedig egy egyenes kieséses fináléban dönti majd el a végső helyezéseket. A cél a Top 4: akinek ez összejön, az utazhat a Bahamákra a Winter Championshipre, mely az első közvetlen kijutási lehetőség lesz a következő világbajnokságra.

Kezdés 11 órakor, szurkoljunk a magyaroknak, még van remény!

Élő videó megtekintése innen: PlayHearthstone – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!