A magyaroknak nem jött össze, Pavelnek igen - ők utaznak a Bahamákra

A magyaroknak nem jött össze, Pavelnek igen - ők utaznak a Bahamákra

Lezajlott a Winter Playoff, kiderült, kik képviselhetik majd Európát az év első Hearthstone világbajnoki selejtezőjén.

Hétvégén rendezték a nemrégiben befejeződött Hearthstone szezon regionális fináléját, az európai Winter Playoffot, melynek keretein belül több mint 80 játékos harcolt azért, hogy kivívja a részvételt a 16 fős világbajnoki selejtezőre. Huby és FrischRuben sajnos nem jutottak tovább a pénteki Tavern Hero döntőről, a HCT-ranglistáról kvalifikáló exigo és ChaiNCalleR személyében azonban így is szurkolhattunk két magyarnak, akiknek a szombati napot követően még maradt matematikai esélye a továbbjutásra.

Hullanak a nagy nevek, de a magyarok még versenyben!

Exigo és Chaincaller is reménykedhet még a továbbjutásban, nagyon izgalmas lesz a Hearthstone Winter Playoff második napja!

A hazai játékosok esélyei sajnos rögtön az első vasárnapi fordulót követően elszálltak, hiszen exigo és ChaiNCalleR is vereséggel indították a napot, így ezután már biztossá vált, hogy nem juthatnak a legjobb nyolc közé. A hétforduós svájci verseny végén a veretlen Pokrovac és a 6 győzelmes játékosok mellett két 5 győzelmes is befért még a Top 8-ba.

Pokrovac - 7:0
Sjow - 6:1
Pavel - 6:1
ShtanUdachi - 6:1
Anatkh - 6:1
Glaser - 6:1
Neirea - 5:2
GreenSheep - 5:2

ChaiNCaller 4:3-as, exigo pedig 3:4-es eredménnyel zárta a kétnapos versenyt.

Jöhetett tehát az egyenes kieséses szakasz, és egyben a hétvégi selejtező legizgalmasabb része, hiszen aki továbbjut a negyeddöntőből, az egyben a repülőjegyét is kiváltja a Bahamákra. A rájátszásban végül az alábbi eredmények születtek.

A végső győzelmet az aktuális világbajnok, Pavel szerezte meg, újból bizonyítva, hogy igenis helye van a legjobbak között. Rajta kívül Greensheep, ShtanUdachi és Neirea került még be a legjobb négybe, így ők azok, akik képviselhetik majd Európát a március végén esedékes Winter Championshipen.

A Winter Playoff nagy vesztese egyértelműen a cseh játékos, Pokrovac, aki azután, hogy 100 százalékot hozott a svájci versenyen, végül kikapott a negyeddöntőben Greensheeptől, így elbotlott az utolsó akadályban. Hiába zárta tehát 7:1-es statisztikával a két napot, végül két olyan játékos is megelőzte, aki összesítésben 6:3-as eredménnyel fejezte be a versenyt.

Hamarosan a Winter Playoff mezőnyéről és a metáról is jelentkezünk majd egy összefoglalóval!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!