Gigászok csatája, avagy ex-C9 vs C9!

Gigászok csatája, avagy ex-C9 vs C9!

Eljött végre az idő, hogy megtudjuk a régi C9 vagy az új az erősebb!

Az NA LCS negyedik hetének legvártabb meccse volt az ex-C9 azaz, a FlyQuest és a jelenlegi Cloud9 összecsapása. Nem csak azért várták annyian ezt a meccset, mert megakarták tudni, hogy melyik éra volt a jobb, hanem azt is megtudhattuk, hogy végre valaki letudja-e győzni a Cloud9-t. A meccs még a Riot Games-től is óriási hype-ot kapott, külön videót készítettek erre az alkalomra.

Mindkét csapat be szerette volna bizonyítani, hogy ők a jobbak, de Jensen rendkívül magabiztosan, még a meccs előtti napon így nyilatkozott:

Sokkal több munkát fektettem a játékba ezen a héten, hiszen beszeretném bizonyítani, hogy nem véletlenül játszom a C9-ben. Szerintem a FlyQuest jól dolgozik együtt, mint csapat. De egy szint után már jóval rosszabbul játszanak, mint mi. Könnyen betudnak gyűjteni győzelmeket olyan csapatok ellen, akik nincsenek összeszokva, vagy rossz mechanikákkal rendelkeznek, de egy olyan jó csapat ellen, mint mi, nem sok esélyük van. Szóval szerintem a szurkolóinknak nincs mitől félniük.

Jensen magabiztossága kifizetődött. A széria alatt mindössze csak háromszor (!!!) halt meg. Az első meccs egy elég szoros küzdelem volt, az objektívek nagy részében vezetett a FlyQuest, de Cloud9 összeszokottsága itt fizetődött ki, hiszen jelentős hátrányból is felálltak és 35 perc alatt legyűrték az ellenfelüket. 

A második meccsen a FlyQuest megrázta magát és rendkívül magabiztosan esélyt nem hagyva az ellenfelének gázolt át rajtuk. 36 perc alatt begyűjtötték az összes sárkányt, kettő Baron Nashor-t és még 11 tornyot is, míg a C9 csak kettőt döntött be.

A harmadik mindent eldöntő meccs az eddigieknél hosszabb és jóval izgalmasabb volt.

Új dolgokat is láthattunk a harmadik meccs folyamán. 10 perc 49 másodpercnél a FlyQuest alsó ösvénye úgy döntött, hogy kezdeményez egy harcot a C9 alsó ösvénye ellen. LemonNation rávillant Smoothie Zyrájára és Malzahar Pokoli Markok végső képességét elhasználva helyhez kötötte ellenfelét. Altec lekövette LemonNation kezdeményezését és ő is végső képesség távolságba villant és Miss Fortune Örült sorozatát zúdította Smoothie-ra. Mind ez teljesen normálisan hangzik és átlagosnak. Nos, ebben volt egy kis csavar. MF végső képessége valami folytán megszakadt és ez valószínűleg egy ágyús minionnak köszönhető. Amikor Altec elvillant pontosan egy ágyús minionra villant és ennek a mozgása zavarhatott be valamit. Persze a játékot megállították és bug keresésbe kezdtek. Gyorsan meg is találták mi volt a probléma és a bírok felajánlottak egy remake lehetőséget a FlyQuest-nek, akik persze éltek vele.

Ez nem a szokásos remake volt, mint amit SoloQ-ban megszokhattunk. Hivatalos nevén ez a Deterministic Disaster Recovery Tool, ami egy megadott időpontba állítja vissza a játékot. A játékosok tárgyai, farmja valamint az objektívek sem változtak. Fontos, hogy 10 perc 49-kor történt ez az egész és ezzel az új rendszerrel 10 perc 20 mp-re visszatudták állítani a játékot, ami után már normálisan működött MF ultija és a FlyQuest kitudta végezni Smoothie-t.

Ezután a C9 nem kegyelmezett két sima sárkány után egy Baron Nashor-t, egy Ősi sárkány-t , valamint még egy Baron-t elvittek. Jensen ezen a meccsen is a hátán cipelte a csapatát 8/2/9-es statisztikával zárta a meccset. A C9 45 perc után legyőzte a FlyQuest-et, így megnyerve a szériát. 

A két csapat között láthatóan nincs harag, rendkívül jó kapcsolatot ápolnak egymással a srácok, ami egy rendkívül jó dolog. Az egykori edző és volt játékosa is összeölelkezett a meccs után.

A meccs MVP-je nem más lett, mint a fiatal tehetség, Jensen. Elképesztő teljesítményt mutatott ismét, hiszen 14/3/20-as zárta a három mérkőzéses szériát. 

A két csapat két hét múlva vasárnap (március 5.) találkozik újra. 

Hai kicsit sincs megijedve az elkövetkező összecsapástól, elég magabiztosan és egyben viccesen is nyilatkozott a meccs után.

Remélem Jensen egy orgyilkost választ legközelebb. 3 back-line mage-t hozott, amiből én azt következtetem le, hogy kicsit megvan ijedve tőlem. Vicces lenne, hogyha mondjuk egy Zed vs Fizz vagy akár egy LeBlanc vs Fizz lenne a középső ösvényen. De ők nyertek és rendkívül jól játszott Zilean-nal.

Ti kinek szurkoltatok? Tényleg jobb lenne a jelenlegi C9?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.