6 lap is átkerül Wild-ba a Classic lapokból, infó az új kiegekről

6 lap is átkerül Wild-ba a Classic lapokból, infó az új kiegekről

A Blizzard bejelentése bombaként robbant a Hearthstone közösségen belül, alaposan felpörögtek az elmúlt napok eseményei.

Még fel sem eszméltünk igazán a legújabb nerfekből, máris jött az újabb közösséget felrázó hír. Ahogy a Blizzard ígérte, egyes lapok tényleg átkerülnek a Classic lapkészletből a Wild-os kártyák közé. A szándék egyértelmű, ezzel szeretnék változatosabbá tenni a metát, hiszen olyan lapokat "fokoztak le", amiket a játékosok túl gyakran használnak a Classic készletből, ezzel pedig más kártyáktól veszik el a bizonyítás lehetőségét.

Vagyis túl jók, túl stabilak és túl sok helyre beférnek, ezért inkább száműzik őket Wild-ba:

A neutral kártyákat elnézve valóban sok paklinak hiányozni fognak, hiszen melyik kontrol deckbe ne fértek volna be, de rengeteg tempó pakli is előszeretettel használta őket, hiszen megfelelő board esetén nincs jobb 6 drop egy Sylvanas-nál, de ugyanez elmondható az RNG-király Ragnaros-ról is.

A bejelentés azonban rengeteg kérdést is felvetett:

  • Ezek most akkor nerfelt lapok és ezért maximális dustért lehet őket törni?
  • A Blizzard tökéletes módon oldotta fel a kérdést! Nerf helyett "Hírességek Csarnokát" indítottak, ide kerülnek a Classic-ból kivett lapok, és a játékosok csak úgy megkapják a lapkészletükben szereplő lapokért járó dustot. Tehát a kártya is megmarad, de a dustot is odaadják, óriási!

  • Mi van akkor, ha van golden és sima Ragnaros-om is?
  • Több lap esetén csak az értékesebbért jár az ingyen dust, és csak a playset mértékéig (legendeknél egyért, a többinél kettért jön a kárpótlás)

  • Az ingyen duston kívül is be lehet törni a lapokat?
  • Igen, ilyenkor tehát még több sutot ki lehet hozni a lapokból, lényegében duplázni lehet velük.

A rengeteg felmerülő kérdés miatt a Blizzard nyilvános Kérdezz-Felek adást hirdetett február 21-én! Kedden este 8 órától várják chaten a kérdéseket, és a legjobbakra, legtöbbeket érdeklőre érkezik majd a válasz is!

A 6 wildba átkerülő lap mellett persze egyéb infómorzsákat is elszórtak a Blizzard oldaláról, például a 2017-es év kiegészítőiről. Az idei a Mamut éve lesz, ahol 3 darab körülbelül 130 lapos kiegészítő érkezik majd, Adventure ezúttal nem lesz. Mégpedig azért, mert bár aranyos történeteket hoztak a HS világába, nem színesítették annyira a paklikat, mint amennyit egy kiegészítő dobni tud a metán.

2017-ben a Mamut éve tehát csakis nagykiegészítőket hoz majd, rengeteg új lappal, de hogy a móka megmaradjon, lesznek Single player küldetések minden kieghez, csak úgy jófejségből. Kapunk emellett egy új Rogue skint is: Maiev Shadowsong megszerzéséhez mindössze 10 győzelemre lesz szükség standard módban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!