Az UOL managere szerint pusztán két dolog kell, hogy profi lehess

Az UOL managere szerint pusztán két dolog kell, hogy profi lehess

A tegnapi mérkőzések után Romain az analyst desken egy szívmelengető motivációs beszédet mondott arról, hogy mi kell profivá váláshoz.

A Fnatic és a Splyce mérkőzései után Sjokz, Deficio és Sheepy mellé csatlakozott Romain is, az UOL managere. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, kielemezték a mérkőzéseket, mik voltak a hibák, min lehetne javítani és persze szóba került a jövő héten induló IEM Katowice verseny is. Ezek után viszont Romain egy "magánakcióba" kezdett, ahol nem is beszélgetőtársaihoz beszélt, hanem hozzánk, nézőkhöz.

A profivá válás volt a téma és elmondta nézeteit, miszerint mindössze két dolog kell, hogy a profik között játszhass, nyilván azok mellett, hogy tényleg jó vagy a játékban, anélkül azért nehéz csodát tenni. A két kritérium amit megfogalmazott nem mást, mint hogy ne legyél toxic és játssz minél több hőssel magabiztosan. felvázolt egy konkrét helyzetet is, hogy náluk, hogy megy egy-egy új játékos megkeresése, hiszen erre volt már példa az UOL-nál, elég ha csak Exileh-ra gondolunk.

Ha kell egy új játékos valamilyen pozícióra leülnek és megbeszélik a dolgokat az alapító tagok, azaz Sheepy, Romain, Hyli és persze Vizicsacsi, ahol megnézik a top játékosokat akik szóba kerülhetnek. Ilyenkor persze a solo que élmények is számítanak, ebben leginkább a játékosok vannak otthon, hiszen ha valaki jól játszik, de mellette toxic nem feltétlen fogják felvenni egy profi csapatba, legalábbis az unikornisokhoz biztos nem, ahol a megfelelő baráti környezet mindig is fontos szempont volt. 

A másik pedig ugyanígy működik, mivel lehet valaki top 10 challenger, ha csak egy esetleg két hőssel tud játszani. LCS szinten ez nagyon könnyedén büntethető egy egyszerű tiltással, esetleg ellenválasztással, lévén, hogy nem nagyon van olyan karakter akire ne lenne valamilyen szintű válasz.

Persze azért a valóság nyilván nem ilyen egyszerű, a top challenger játékosoknak mindig versenyezniük kell az éppen free agent profikkal is és sokat kell letenni az asztalra, ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből. Szóval a recept nem egyenlő a tuti sikerrel, az viszont biztos, hogy aki ilyen karriert tervez magának reális esélyek mellett, nem árt megfogadnia Romain tanácsait.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!