XP változások, fellélegezhetnek a supportok

XP változások, fellélegezhetnek a supportok

Voltatok már 3-4 vagy 5 szint lemaradásban támogatóként, pedig mindent megtettetek? Ezen változtatna a Riot.

Érdekes dolgokon gondolkozik a Riot Games, szeretné kicsit a megosztott XP rendszerét megváltoztatni a játékban, azon belül is a lemaradt karakterek jussát befolyásolná pozitív irányba. Ezzel leginkább a támogatókat és a dzsungeleseket szeretnék segíteni, ha lemaradnának. Azért is bónusz XP-t akarnak majd adni, ha egy nálunk magasabb szinten lévő ellenfelet ki tudunk játszani.

Egy kis összegzés az érkező változásokról, egyelőre csak a PBE-n:

Csapatmunka Bónusz: Több XP-t ér majd egy-egy hős megállítása több kill után (gyilkosság vagy támogatás) azoknak akik le vannak maradva szintekben a csapattársaikhoz képest. Minél nagyobb a lemaradás, annál nagyobb a bónusz. 

Akkor indulnak be ezek a bónuszok ha egy teljes szinttel le vagyunk maradva. Két szint különbségnél a bónusz mértéke kb. 25% az alaphoz képest. A maximális értéke 60 % ami 4 szint lemaradásnál érhető el, ennél többet nem akartak adni, a parittyahatást elkerülendő.

Szimplán a magasabb szintű ellenfelek is több XP-t érnek, akkor is ha a csapatunkhoz képest nem vagyunk lemaradva. Igaz nem túl sok, 4 szint különbségnél kb 10 % extra xp-t kapunk. 

Több olyan karaktert látunk, általában támogatók és dzsungelesek, akik meglehetősen hátrányba esnek csapattársaikkal szemben, akkor is ha mindent jól csinálnak egyébként. Persze így is hasznosak a csapatuk számára, hiszen a utilityt szinttől függetlenül tudják biztosítani, de ezek a megmozdulások nincsenek eléggé jutalmazva a játékon belül ahhoz, hogy utolérjék társaikat.

A Riot elmondása szerint a Sárkányokat, a Baront és a tornyokat is szemmel tartják az adott XP kapcsán, ha esetleg ott is kellene változtatni valamin.

Érdekes gondolatmenet azért a támogatókat illetően. Ha a hagyományos supportokat vesszük alapul, mint Thresh, Braum, Tahm Kench stb. még rendben van, de azt se szabad elfelejteni, hogy nem egy burst mage rohangál jelenleg az alsó ösvényen. Itt leginkább Malzahar-ra, Zyra-ra, vagy éppen Karmára gondolunk, akik eddig is kb. halálosak voltak egy-egy papírabb karakter ellen, képzeljük el azt a helyzetet, hogy ők is közel azonos hősszinttel fognak rendelkezni, mint a többiek. A dzsungeleseket pedig inkább ne is említsük...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!