Dust-kisokos - avagy érdemes most bármit is lecraftolni?

Hamarosan 6 Classic lap is kikerül a Standard módból, melyekért ajándék dust jár majd. De hogy is van ez az egész pontosan?

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a következő Standard rotációval párhuzamosan 6 Classic lap is bekerül az úgynevezett Hall of Fame készletbe, melyeket - a kirotáló kiegészítőkhöz hasonlóan - már csak a Wild játékmódban lehet majd használni.

Mérgelődnie szerencsére nincs oka azoknak sem, akik frissen craftolták le Ragnaros-t vagy Sylvanas-t, a kirotáló lapok dust értékét ugyanis minden játékos megkapja majd. Íme a szabályok:

  • Legendary lapoknál 1, a többi lapnál 2 példányért jár vissza a dust
  • Ha van Golden verziód, akkor annak az értékét kapod vissza
  • Miután megkapod az ajándék dustot, a lapokat be is lehet törni a normál "árakon"

Magyarul ha bármelyik lap megvan a fentiek közül, akkor kapsz érte annyit, amennyiért amúgy lecraftolhatnád, anélkül, hogy bármit is kellene tenned. Íme a pontos értékek.

Érdemes most akkor bármit lecraftolnom?

A rövid válasz: ha megvannak a fenti lapok, akkor nem. Sokan félreértik az akciót, és azt gondolják, érdemes elkezdeni lecraftolni a Golden lapokat az extra dustért. Valójában azonban nincs különbség: pont ugyanannyi dustot fogsz kapni, mintha nem csinálnál semmit, hiszen a normál lapok craft értéke, illetve a Golden lapok disenchant értéke megegyezik.

Egyetlen apró kiskapu van: a Common lapok. Ezeknél van egy minimális különbség a normál verzió craft (40) és a Golden verzió disenchant (50) értéke között. Ami azt jelenti, hogy a 3x2 Golden változat legyártásával, majd későbbi betörésével összesen +60 dust profitra lehet szert tenni. Nem sok, de mégis ingyen van.

Egy konkrét példa, csak hogy tényleg mindenki értse. Tegyük fel, hogy van egy normál Ragnaros-od. Ha nem csinálsz semmit, akkor a Year of the Mammoth kezdetén kapsz érte 1600 dustot. Ha lecraftolod a Golden verziót (-3200), aminek visszakapod az árát (+3200), majd betöröd (+1600), akkor valójában pont ugyanúgy 1600 dust pluszban leszel, mintha nem csináltál volna semmit.

Aki persze Golden gyűjteményre hajt, az kihasználhatja az akciót, hiszen egy Golden Legendary esetében most csak 1200 dustot kell "ráfizetni" az upgrade-re - azért idézőjelben, mert a dust-visszatérítés miatt maga a lap ingyen van, csak éppen 1600 dust helyett csupán 400 dust lesz a profitunk (ennyiért tudjuk betörni a normál verziót).

Íme tehát a konklúzió három pontban:

  • Ha megvannak a lapok, legfeljebb a Golden commonokat éri meg lecraftolni egy minimális profitért.
  • Ha nincsenek meg a lapok, teljesen ingyen beszerezheted őket, ha van elég dustod a lecraftolásukhoz.
  • Ha normál verzió helyett Golden változatokat szeretnél, most éri meg a legjobban upgrade-elni.

Fontos persze, hogy érdemes megvárni a szezon legvégét, hiszen addig még bárki bonthat a lapokból - előre semmiképp se craftoljátok le őket. Mire azonban kezdődik a Year of the Mammoth (ennek időpontja egyelőre még nem ismert), mindenképpen legyenek ott a gyűjteményben ezek a lapok, hiszen csak nyerni tudsz a lecraftolásukkal, bukni nem!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!