Xyp9x egy ACE-el üzent a NiP-nek, miért ők a világelsők - VIDEÓ

Xyp9x egy ACE-el üzent a NiP-nek, miért ők a világelsők - VIDEÓ

Las Vegasban sem ment a svédeknek, Xyp9x pedig egyedül ütött be egy szöget a NiP koporsójába.

A Las Vegasi Dreamhack versenyen a NiP-re igencsak ráfért volna egy jó nagy adag önbizalom növelés. A régi formájukat csak nyomokban tartalmazó svédek a csoportmeccsek során a hazai pályát élvező Cloud9 által kapásból egy pofonnal nyitották a tornát. Majd jött a Tyloo, akiket szépen állva hagytak Cobblestone-on, ahol csak 5 kört engedtek a kínai alakulatnak.

Végül a továbbjutás útjában ismételten a C9 állt, ezúttal egy BO3-as mérkőzésen kellett szembenézni n0thing-ékkal. Az első találkozón elszenvedett pofon után azonban következett egy igazi gyomros a NiP-nek, mert az első pályán félidőnként csak 1-1 kört tudtak hozni a Cloud9 ellen. Valahogyan aztán felálltak Get_RiGhT-ék és a következő két map megnyerésével a rájátszásban találták magukat.

Sajnos azonban a mosoly nem tartott sokáig. A C9 és a Tyloo sem tartozik az igazi kiemelt csapatok közé, a rájátszásban azonban már igazi nagyágyú várta őket, mégpedig a hosszú ideje világelső Astralis csapata. Ahogyan arra számítani lehetett, az Astralis átgázolt a svédeken. A vétó során a NiP a frissen debütált Infernót választotta kezdő pályának. A döntés egyértelmű győztese viszont Andreas 'Xyp9x' Højsleth lett, aki a nyolcadik körben egyedül állította meg az összes támadó nindzsát.

A védekező dán játékos egy ügyes boostnak köszönhetően egy tárból három svédet is megállított. Majd a helyett, hogy pozíciót váltott volna, még egyszer a füst fölé emelte gla1ve. Onnan tüzelve teljes káoszt okozott a NiP-ben, akik még sebzést sem tudtak Xyp9x-nek okozni. Talán az ilyen összhang miatt világelső ez a gárda, és az ilyen káoszos körök miatt szenved a NiP.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!