Bosszantóan kevés néző az év egyik legnagyobb versenyén

Bosszantóan kevés néző az év egyik legnagyobb versenyén

A DreamHack Las Vegas a színvonal és a meccsek alapján biztosan ott lesz a Top10 verseny között 2017-ben, de hová tűntek a nézők?

A CS:GO rajongókat elkényeztetik a profik versenyei. Nem csak azért mert jó nézni őket, hanem azért is, mert rengeteg van belőlük. Két Major, két ESL Pro League, két ECS szezon, két ELEAGU szezon, két DreamHack Masters, több IEM és még több DreamHack verseny, és akkor még WESG-ről és EPICENTER-ről nem is beszéltünk.

A kényeztetés pedig szép lassan kezd átfordulni unalommá, úgy tűnik, hogy most már a nézőknek is sok ez a rengeteg verseny. A DreamHack Las Vegas a színvonal és a meccsek alapján biztosan ott lesz a Top10 verseny között 2017-ben, de akkor hová tűntek a nézők?

A képet a DreamHack csarnokban lőtte egy rajongó, méghozzá az Astralis-Virtus.pro elődöntő alatt. Az oké, hogy a nap első meccse volt, na de az ELEAGUE döntő párosítása állt össze kérem!

Az üres lelátók méltatlanok egy ilyen színvonalú eseményhez, és főleg két ilyen csapathoz! A háttérben feltételezhetően a jegyárak a célcsoport életkora és a vegas-i korosztály összeütközése áll:

  • A jegyek 50 dollárba kerültek, melyhez a parkolás díját is hozzá kell számolni, ami újabb 10 dollár. Egy napijegy tehát 17 000 forint fejenként, amihez semmi más nem jár, csak egy hely az arénában. Se más játék, se kaja, se alternatív programok, csak a meccsek. A csak úgy betérő nézőket ezzel kb ki is zárták.
  • Az esemény iránt érdeklődő korosztály számottevő része 21 éven alatti, akik az USA törvényei szerint még nem fogyaszthatnak alkoholt és nem játszhatnak szerencsejátékokkal, így alig fordulnak meg Las Vegas-ban, ahova lényegében emiatt a két dolog miatt járnak az emberek. Újabb érv, ami csökkenti a látogatók potenciális számát.
  • Helyette Las Vegas-t inkább a tehetősebb, idősebb korosztály keresi fel, akik viszont kevésbé fogékonyak egy esport rendezvényre, hiszen más okból vannak a városba.

Összefoglalva tehát egy drága városba sikerült szervezni a versenyt, ahova kevesen fognak csak ezért elutazni, és ahol a célcsoport nem tolong az utcán, akik pedig az utcán tolonganak, azok meg nem a célcsoport. Csak egyet érteni tudunk

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!