A WiLD lett Szeged LoL királya

A WiLD lett Szeged LoL királya

Tovább menetelnek a vadak, az Esport1 Winter Cup ezüstje után már ők álltak a dobogó tetejére Szegeden.

A RIFT esports 2-0-s legyőzésével a WiLD nyerte a Samsung League of Legends Roadshow szegedi állomását és ezzel bebiztosította a helyét a budapesti nagydöntőben! A vadak ezzel az Esport1 Winter Cup-on elért 2. hely után egy aranyérmet is bezsebeltek, úgy tűnik, jól sikerült az új jungler, Domee beilleszkedése a csapatba. Ha lemaradtál volna a helyszíni meccsekről, itt van egy lejátszási listába összegyűjtve az WiLD - N6 elődöntő és a WiLD - RIFT döntő (RIFT - WSE elődöntőt online játszották le).

Hiába a 2-0-s WiLD győzelem, azért a siker nem volt ennyire egyértelmű: az elődöntőben a N1ce-6aming (ide igazolt Funzkai, a korábbi WiLD jungler - a szerk.) még vezetett is mate-ék ellen de tegyük hozzá, hogy wAZIER nem ért oda az első mapra forgalmi okok miatt, így a WiLD kénytelen volt cserével játszani. Ennek fényében talán nem akkora meglepetés, hogy a G1 az N6-é lett, de végül sikerült fordítania a piros-feketéknek. Ettől függetlenül mondhatni "új" csapattól már egy WiLD megszorongatása is szép eredmény, kíváncsian várjuk az esetleges MEB részvételt.

A RIFT döntős szereplése is említésre méltó: a Magyar Elit Bajnokságon a 3-4. helyet megkaparintó csapat 3 embert cserélt az "átigazolási szezonban", a frissítés pedig úgy tűnik, nagyon is jót tett nekik: az UOL-t is megjárt Kubura egyáltalán nem lehet panasz, az Esport1 Winter Cupon is ő lett a legeredményesebb játékos, Frenna egy nagyon tehetséges lövésszé kezd válni, míg a WSE-ből érkező Carabon úgy tűnik, tud meta hősökkel is játszani, szóval oda kell figyelni a rájuk, mert gyorsan odaérhetnek a top3-ba. Ráadásul a döntő első meccsén is ők álltak jobban, csak a végén egy rossz döntés miatt túlpusholtak és kvázi "eldobták" a meccset.

Persze azért a meglepetés pickek nem maradtak el: az LCS-ben Xerxe-t leszámítva nem nagyon próbálkoztak az átalakított Warwickkel, itt azonban Funzkai örvendeztetett meg minket vele, de láthattunk Sivirt is mate kezében, ami a mostani Jhin - Varus - Ashe metaháromszögben ritkaságnak számít.

Jó látni, hogy rendezvényről-rendezvényre fejlődik a Roadshow, az pedig külön öröm, hogy a kommentátori, elemzői szerepben egyre többször kapnak szerepet hazai profi játékosok is, akik talán a leghitelesebb személyek, ha mély, szakmai elemzésről van szó. A helyszíni meccsekre egyébként 350 ember volt kíváncsi, ami nagyjából duplája az előző, szekszárdi versenynek. Mi is ott voltunk, interjúkat is csináltunk, hamarosan érkeznek is!

A következő állomás Győr, mégpedig májusban, szóval már most neki lehet állni a gyakorlásnak! Azok a csapatok, akik már nyertek valamelyik állomáson (THR, WiLD, myRevenge), már csak a budapesti fináléban játszanak majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: WiLD Facebook

Kövess Minket!