Egyetlen percet sem játszottak Junkrattel december óta

Egyetlen percet sem játszottak Junkrattel december óta

Bastionnél is aggasztóbb Junkrat helyzete. Vajon ő lesz a következő karakter, akit újradolgoz a Blizzard? A számok alapján szükség lenne rá.

Sokat beszélünk arról, hogy melyek azok a karakterek, akik a leginkább életképesek az aktuális metában, de mi a helyzet azokkal a hősökkel, melyek a spektrum másik végén helyezkednek el?

Reflexből sokan talán Bastiont vágnák rá, mint a legkevésbé használható karaktert a kompetitív meta magasabb szintjein - nem is véletlen, hogy a Blizzard jelenleg is teszteli az alaposan újradizájnolt hőst. Valójában azonban van egy másik karakter, akit még nála is kevesebbet használnak: ő nem más, mint Junkrat.

Sőt, igazából a "kevesebbet" sem fejezi ki igazán jól a helyzetet, a december óta rendezett három nagy Overwatch versenyen, az IEM Gyeonggi-n, az MLG Vegas-on és a jelenleg is zajló APEX Season 2-n ugyanis kereken nulla alkalommal pickelték Junkratet. Még szerencsétlen Bastion is kapott bő 7 percnyi összesített játékidőt a három tornán, Junkrat mellett azonban mindenhol nulla szerepel.

APEX Season 2

IEM Gyeonggi

MLG Vegas

Ami igazán aggasztó, hogy - Bastionnel ellentétben - Junkrat esetében jelenleg nincs kilátásban komolyabb változtatás, már ami a közeljövőt illeti. Rövid távon tehát aligha fog változni ez a helyzet. Ti mit gondoltok, mi lenne a helyes irány? Milyen módosításokkal lehetne használhatóbbá tenni a karaktert?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!