Újabb focilegenda fektet az esportba, Ibrahimovic CS:GO és LoL játékosokat támogat majd

Újabb focilegenda fektet az esportba, Ibrahimovic CS:GO és LoL játékosokat támogat majd

Ibra hazavitte a pénzét Svédországba és a befektette a Challangermode esport startup-ba.

Lehet, hogy van valami a levegőben, de úgy tűnik, a focivilágban új divathullám söpör végig. Az egész nagyjából akkor kezdődött, amikor a Schalke LoL csapatot vásárolt magának és indultak is tavalyi nyári EU LCS-ben. Majd nemsokára több Bundesliga csapat is bejelentette, hogy esport divíziót alapít, persze a céljaikat és terveiket nem hozták nyilvánosságra. Később a PSG  adott hírt arról, hogy a marketing csapatukat mostantól Yellowstar erősíti majd, aki már el is kezdte a munkálatokat a futball klub Challenger LoL csapatánál. Nemrégiben pedig Ronaldo-ról és Neymar-ról jött a tudósítás, hogy nem kevés pénzt áldoznak arra, hogy tolják előre a latin-amerikai esport szekeret. A többszörös világbajnoknál pedig azt is láthattuk, ahogy megpróbálja megérteni a League of Legends-et.

Íme Ronaldo első solokillje!

Nemrég részesedést vett egy csapatban, most ki is próbálta a játékot!

Most pedig pár napja felröppent a hír, hogy a svéd szupersztár, Zlatan Ibrahimovic is esport vizekre evezett. Na persze nem mondja fel a zsíros szerződését a Manchester United csapatánál, hogy ő is esportoló legyen, hanem egy jó adag pénzt fektetett a Challengermode startup vállalatba. A befektetett összegről nincs pontos információ, csak annyit lehet tudni, hogy Ibra harmadmagával együtt nagyjából 1.3 millió eurót pumpált a cégbe.

A Challengermode egy versenyszervező és lebonyolító platform, némileg hasonló pl. a Battlefy-hoz vagy az ESL felületéhez annyi különbséggel, hogy itt már a pénz is bejön. Nevezési díjas versenyek, ahol minden kill plusz pénz és minden halál mínusz pénzt jelent - érdekes modell. 

Egyébként Zlatan nem csak azért pakol ebbe pénzt, mert jó befektetésnek találja az egészet, hanem már több interjúban is kifejtette, hogy számára a konzolos játék egyfajta kikapcsolódást jelent. Sőt, egy nagyobb hangvételű beszélgetésben arról is mesélt, hogy nem egyszer történt vele olyan, hogy valakivel jóba lett egy játékon belül, majd később a való világban is barátok lettek. Ha valakit érdekel, mit is jelent neki ez, akkor ajánlom a következő videót. Csak az első pár másodperc van franciául, utána lehet érteni.

Robel Efrem, a Challengermode vezérigazgatója a befektetéssel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

"Minden jel arra mutat, hogy az esportok kora következik. Nagyon örülünk neki, hogy a befektetőink úgy döntöttek, segítenek minket abban, hogy a játékosokat és csapatokat támogathassunk, hogy elérjék a céljaikat a sportágon belül."

Ha érdekelnek a foci világ hírei, akkor kattanj át a Goal.com-ra!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.