Lifecoach:

Lifecoach: "Lehetsz bármilyen sz*r, akkor is 50% az esélyed nyerni

Megölték a Patront és a Handlock használhatatlan. Ez csak a jéghegy csúcsa, Lifecoach inkább Gwentezik HS helyett.

Adrian "Lifecoach" Koy az európai kontinens egyik legjobb és legöregebb profi Hearthstone játékosa. Thijs-szel együtt a G2 csapatát erősíti és az egyik legismertebb stílusjegye az, hogy minden egyes állást megpróbál minden oldalról kielemezni és ezért szinte mindig minden versenyen kihasználja a körönként rendelkezésre álló 75 másodpercet. A HS világon belül ezért is kapta a "Ropecoach" becenevet. Ettől függetlenül általában mindig megtalálja a legjobb megoldást és ezért van ott a legjobbak között. De úgy tűnik mostanában kezd betelni nála a pohár, egyre kevésbé élvezi a játékot és egy vlogban el is mondta, hogy mi a gondja a játékkal.

A videó egyébként kertvárosi idillt idéz. Abban biztos vagyok, hogy sokan ismeritek Lifecoach-ot, mint játékost. De azt tudtátok róla, hogy évek óta boldog házasságban él és van két hihetetlenül aranyos kislánya? Ha nem, akkor mindenképpen nézzétek meg a vlogjait, mert ott sokszor lehet találkozni a családjával. Sőt, minden egyes bejegyzésnek van egy olyan Szomszédokos utórezgése, Lifecoach is mintha kicsit hasonlítana Vágási Ferire. De most nemcsak amiatt írunk erről, mert milyen cuki is az élete, hanem arról van szó, hogy bizony Adrian-nek tele van a hócipője a HS-sel és utal arra, hogy ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor abbahagyja az egészet. De lássuk, mivel is van baja.

Az az átkozott RNG

A legnagyobb gondja azzal van, hogy a játékban mindent áthat a véletlen. A Heartstone ma nem szól másról, csak arról, hogy túl nagy faktora van a szerencsének. Hiába játszik valaki nagyon jól, akkor is maximum 60-65%-os nyerési arányt fog produkálni és hiába játszik valaki rosszul, akkor is simán tudja hozni az 50-55%-os arányt. Ez pedig köszönhető annak, hogy egyes kártyák túlságosan erősek, amikor jönnek, túl nagy hatást gyakorolnak a játék kimenetelére. Erre Adrian példának Kazakus-t, illetve Patches-t hozta fel. Továbbmenve egy Reno deck elképzelhetetlen Kazakus nélkül, egy face deck esetében pedig a kalózkirály a kihagyhatatlan, ez pedig megöli a varianciát. Muszáj őket bepakolni, mert ha nincsenek benn, akkor máris hátrányból indul az ember.

A másik nagy szívfájdalma, hogy a Blizzard az utóbbi időben minden érdekes mechanikát kikap/kikapott a játékból. A Warsong Commander nerf-fel gyakorlatilag megölték a Patron paklikat, a Molten Giant nerf miatt a Handlock lett használhatatlan, végül a Force of Nature gyengítéssel azt érték el, hogy a Combo Druid is mehetett a kukába. Az ígéretek szerint pedig várható, hogy nemsokára a Charge is kikerül a játékból. Majd pedig Brode-ék célja, hogy megszüntessék az OTK paklikat, tehát gyakorlatilag mindent kiszednek, ami miatt érdekes a játék. Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy mi értelme van tovább játszani?

Lifecoach-nak úgy tűnik, elege van és a vlogban elmondja, hogy ez volt az utolsó üzenet, amikor a Hearthstone-ról panaszkodik. Mostantól nem érdekli az egész, innentől inkább elmegy Gwent-et játszani, abban legalább még talál valamennyi kihívást.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!