A Flash Wolves lett a bajnoka a technikai malőrökkel megpakolt IEM Katowice-nek

A Flash Wolves lett a bajnoka a technikai malőrökkel megpakolt IEM Katowice-nek

12 óra alatt ment le a 8 meccs, az IEM produkciós csapata nem lehet büszke magára.

Elképesztően izgalmas elődöntőket és végül egy nagyon egyszerű döntőt hozott az idei IEM Katowice utolsó napja, de figyelembe véve a sorozatos technikai malőröket, kész csoda, hogy hajnal 1-re befejezték a programot. 

Az első elődöntő a program szerint 12:30-kor indult, idáig nem is volt baj, de a technikai problémák ördöge azonnal felütötte a fejét, így csak kb. az első 5 percet játszották le a meccsből, amikor jött az első, egyben nagyjából két órás pause. Volt itt minden: laggoltak a G2 gépei, elromlott Expect billentyűzete, kliens crash, új accountot kellett csinálni stb. stb., szóval nagyjából minden előjött.

Fél 3 körül végül tényleg elkezdődött az első elődöntő, a ROX pedig alaposan bekezdett, Lindarang megmutatta, hogyan kell GP-vel játszani Shen ellen, míg az alsó ösvényen Sangyoon és Key megnevelték Zven és Mithy duóját. Egyedül Perkz mutatott valamit ezen a meccsen, de egyedül ő is kevés volt. Nem úgy mint a második összecsapáson! Úgy tűnik, a horvát mides ellesett pár trükköt Fakertől annak kapcsán, hogy hogyan kell Ahrizni és néhány gyors killel a játék korai szakaszában elindították a hógolyót, onnan pedig már nem volt megállás! Trick Rengarral parádézott, úgy tűnik, a kiscica teljesen máshogy működik egy európai és egy koreai keze alatt. Még vers is született belőle:

Jöhetett tehát a 3. meccs a döntőért, ahol a technika ördöge visszatért a laggal együtt. A problémákat azonban nem tudta megoldani az ESL, Zven és Perkz is laggoltak, ettől függetlenül azt mondta a G2, hogy így is bevállalják a meccset, csak haladjanak már. Az "áldozat" pedig végül az ő sikerüket hozta, Perkz zseniálisan játszott (végre ismét a 2016 tavaszi tehetséget látjuk?), Mickey Azirját teljesen lemosta a pályáról Cassioval, Ocelote csapata pedig 33 perc alatt, összesen pedig 6 óra alatt (!!!!) sikeresen kvalifikálta magát a döntőbe!

Pár tucat Gilette és GFuel reklám után elkezdődött a 2. elődöntő, ahol az H2k szállt szembe a Flash Wolves csapatával. A bő 3 órás csúszást pedig mi mással kéne megfejelni, mint 60+ perces meccsekkel! Persze nagyon örülünk neki, hiszen elképesztően jó meccset játszottak egymással, Odoamne azt nyilatkozta nekünk, hogy szerinte az FW ellen érik majd el a skillcap-jüket!

Minden interjú Katowicéből ITT

Az első meccset ennek ellenére majdnem sikerült eldobniuk, több mint egy óra, két baron és három ősi sárkány kellett ahhoz, hogy a kiválóan védekező FW védelmet sikerüljön áttörni és még így is nagyon koccos volt a meccs. A csúszás miatt azonban csak kb. 5 perc pihenő volt, máris jött a második összecsapás, ahol az európai gárda egy tripla-tank kompozícióval akarta elhúzni a late game-be a meccset, hogy az addigra izmossá váló Sivir és Ryze a Nautilus-Maokai-Ivern frontvonal mögött szépen learassák a babérokat.

A tökéletes late game komp - lett volna, ha nem rontják el. Pedig még a játék korai szakasza is az övék lett, egy nagyon béna tower dive-ot követően Karsa lett az első áldozat, de utána még gyorsan meghalt zsinórban 3-4x, ezek után tegye fel az a profi a kezét, aki nem tiltelt volna ki a világból. A tank Ekko azonban továbbra is csak álcázott tank, még mindig brutális sebzést képes kiosztani, ezt MMD az utolsó két teamfight-ban meg is mutatta. Hiába a 40+ perc, az Ekko-Graves-Syndra-Jhin-Karma ötösnek volt elég sebzése ahhoz, hogy csak egyetlen apró H2k hibát kihasználva, be is menjen a Nexusig.

Minden meccset visszanézhettek az utolsó napról itt!

Jöhetett tehát az utolsó meccs a döntőért, állítólag az FW játékosai kuncogtak, amikor az H2k kibannolta Ekko-t, a helyére pedig MMD hozott egy Poppy-t. Karsa elvette Jankos Lee Sinjét, aki így Graves-t hozott, amit azért sűrűn nem látunk a kezében, ez pedig meg is látszott rajta, nem tudott akkora nyomást helyezni az ösvényekre a játék korai szakaszában. Nem úgy mint a Flash Wolves, akik a játék elején elhúztak és onnantól nem is adták ki az előnyt a kezükből, 2-1-re megfordítva ezzel a meccset. Ezúttal a hazai közönség is kevés volt, úgy tűnik.

A tervezet 19:30 helyett valamikor 22:30 után, tehát bő 3 óra csúszással el is kezdődött a döntő, ahol mindkét csapat hátrányból indult: a G2 azért, mert egy 6 órás elődöntőt nyomtak le délután, az FW azért, mert 15 perccel a finálé startja előtt fejezték be a Bo3-ukat az H2k ellen. A néhány megmaradt néző természetesen az európai csapatnak szurkolt, de látszott, hogy a G2 teljesen ki volt már facsarva, a farkasok játszi könnyedséggel mentek át rajtuk a döntőben, kétszer fél óra után, valamikor hajnali fél 1 körül emelhették a magasba a kupát.

FW 2 hihetetlen meccs után #flashwolfes #winner #katowice #iem #esport1 #fwwin

Esport1 (@esport1) által megosztott bejegyzés,

A tajvani gárda 2-0-s győzelmével ért véget tehát a modern kori esport talán leghosszabb LAN napja, ahol összesen 8 meccset játszottak a csapatok. Ettől függetlenül, minden tisztelet kijár mind a külföldi, mind a magyar közvetítő és tudósító gárdának, akik végignyomták ezt a hétvégét. 

Hamarosan jövünk még több interjúval, addig nézzétek meg, milyen képeket lőttünk a Spodek Arénában és kövessetek minket Instán!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: IEM

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.