Az erőviszonyok nem változtak, négy esélyessel indul az IEM Katowice

Az erőviszonyok nem változtak, négy esélyessel indul az IEM Katowice

A Major és a DreamHack Las Vegas tapasztalatai alapján előre megjósolható a legjobb négy mezőnye.

Rengeteg izgalmas mérkőzés, magyar közvetítések, helyszíni interjúk az Esport1-től és végre valahára ismét Bo5 döntő! Röviden és tömören ezek miatt várjuk kiemelten az idei IEM Katowice-t, de a csapatnévsor és a formátum már önmagában is garancia egy izgalmas, emlékezetes versenyre.

A formátum szerint a csoportkörben mindenki játszik mindenkivel, ami a hatfős létszámnál csapatonként 5 meccset jelent. Akinek az 5 mérkőzés után legjobbak a statjai, egyből az elődöntőbe jut, a második és a harmadik pedig a negyeddöntőbe, ahol B csoport hasonló helyezésű csapataival játszanak majd.

03.01 szerda - A csoport körmérkőzések - 11:00-tól
Astralis, OpTic, FaZe, NiP, fnatic, Immortals

Ha csak nyersen az erőviszonyokat nézzük, talán ez tekinthető a gyengébb csoportnak. Három továbbjutó hely hat csapatra, nem is kérdés, hogy az Astralis toronymagasan esélyes az első helyre. Az új FaZe alig várja, hogy pályára léphessen NiKo-val soraiban, a két svéd óriás pedig szeretné megmutatni, nem szabad leírni őket. Az OpTic a tavalyi év erős eredményei után mostanra már inkább lejtmenetben található, az Immortals pedig hónapok óta nem tud túlnőni saját árnyékán, és a legfontosabb meccsekre mindig összeesnek.

03.02 csütörtök - B csoport körmérkőzések - 11:00-tól
SK, Virtus.pro, North, Cloud9, Na'Vi, Heroic

A két leggyengébb együttest elsőre itt is könnyű lenne rávágni, hisz a Heroic még nincs a topcsapatok szintjén, a Cloud9 pedig keveset mutatott eddig magából 2017-ben. De vigyázat, a random Bo1-ek mezején ez a két csapat még a legnagyobbakkal is felveheti a versenyt, hiszen kiszámíthatatlan stílusban, kemény támadó oldalakat játszanak! Emellett itt nincs egyértelmű esélyes az első helyre sem, az SK-VP-Na'Vi hármas közül bárki, akinek jobban kijön a lépés, behúzhatja a csoportot. Simán elképzelhető döntetlen, ahol az egymás elleni eredmény, vagy a körarány dönt majd.

03.03 péntek - Negyeddöntők - 12:30-tól

A csoportelsők tehát egyből az elődöntőbe jutnak, a csoportok második és harmadik helyezettjei pedig egymás ellen döntik el, ki kerül még be a legjobb négy közé. Az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával meccsel, az A csoport harmadikja pedig a B csoport másodikjával, itt már Bo3-ban, a Spodek Arena színpadán.

03.04 szombat - Elődöntők - 12:30-tól

A csoportkör győztesei és a negyeddöntőkből továbbjutók a nagydöntőért csapnak össze, és ha valami hirtelen csoda folytán nem táltosodik meg a fnatic, a FaZe vagy éppen a North, akkor a legjobb négy mezőnyében az Astralis, Virtus.pro, SK és Na'Vi ötösei köszönnek majd vissza.

Igazából ehhez "csupán" annyi kell, hogy az Astralis Major győztesként és a világranglista éllovasaként első legyen a csoportjában, a másik hat együttes közül pedig a VP-SK-Na'Vi trió jusson tovább, akármilyen sorrendben, és a negyeddöntőkben is elkapják a fonalat a B csoportból érkezők. Egyáltalán nem lehetetlen forgatókönyv, sőt lényegében bármilyen egyéb eredmény meglepetésszámba menne a tornán.

03.05 vasárnap - Döntő - 18:15-től

Amennyire kiszámíthatónak tűnik a Top4 mezőnye, pont annyira megjósolhatatlan, hogy ki lesz az, aki végül a döntőig menetel. Az előbb említett négy csapat ugyanis a jelenkori meta legütőképesebb ötösei (belegondolni is durva, mi lesz ha beérik melléjük a fnatic, a FaZe, a North és a G2 új lineupja), akik egymás ellen mindig teljesen kiegyenlített, szoros meccseket játszanak. A döntő Bo5 lesz, előtte pedig Hardwell fokozza kicsit a hangulatot a színpadon.

Magyar közvetítések

Igen, természetesen lesznek ezúttal is. A korai kezdésre való tekintettel a csoportmeccsek alatt csak az utolsó három fordulóba kapcsolódik be a magyar stáb. A rájátszás alatt viszont minden egyes meccsről helyszíni bejelentkezéssel színesített élő adást láthattok majd az ESL versenyeken már megszokott csatornán.

Szerda
16:00 Astralis vs. fnatic (Bo1)
17:15 NiP vs. Immortals (Bo1)
18:30 FaZe vs. Astralis (Bo1)

Csütörtök
16:00 SK vs. Virtus.pro (Bo1)
17:15 Na'Vi vs. Heroic (Bo1)
18:30 North vs. SK (Bo1)

Péntek
12:45 1. Negyeddöntő (Bo3)
16:35 2. Negyeddöntő (Bo3)

Szombat
12:30 1. Elődöntő (Bo3)
16:20 2. Elődöntő (Bo3)

Vasárnap
18:15 Döntő (Bo5)

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!