A pisztolyos körök fontosabbá váltak a CS:GO-ban, mint valaha - VIDEÓ

A pisztolyos körök fontosabbá váltak a CS:GO-ban, mint valaha - VIDEÓ

A félidők első köre kiemelt szerepet élvez a játékban. Aki mindkét pisztolykört megnyeri, jó eséllyel a meccset is behúzza.

A pisztolyos körök mindig is fontos szerepet játszottak a Counter-Strike világában, mostanra azonban a csapatok addig-addig kísérleteztek a rendelkezésre álló fegyverekkel, hogy egyértelművé vált bár bosszantó statisztika.

2016 nagy versenyeit számba véve az a csapat, aki mindkét pisztolykört megnyertek, körülbelül 70%-ban az egész mapot menyerte. A legegyértelműbb számok Cobblestone-ról érkeztek, itt 76%-ig felmegy a mutató.

A pisztolykörök varázsa nem feltétlenül arra a két körre korlátozódik, amikor a pisztolyokat forgatják a csapatok, szoros összefüggést mutat az utána fellépő gazdasági előnnyel is. Aki ugyanis nyeri a pisztolykört, lényegében egyszerre három kört húz be általa, ami a két félidőt nézve már hat kört jelent. Ekkora előnyt pedig tényleg nehéz lenne leadni, két egyenlő erősségű csapatnál.

Ráadásul ha már a pisztolyos körökről beszélünk, említsük meg az ECO és force köröket is a játékon belül. Ezen a szavazáson például tisztán látszik az, ami a játékos közösség és a profi csapatok véleménye is, a Tec-9 indokolatlanul erős.

A kizárólag terrorok által vehető Tec-9 118-at sebez fejre és 29-et testre, ha van kevó az emberen. Az M4A4 ezzel szemben, ami a CT csapat egyik fő fegyvere, csak 92-t sebez fejre és 23-at testre, ha vettek kevót az ellenfelek. Ezután azt hiszem kevés kétség fér hozzá, hogy pisztolyok terén a terror oldal sokkal előrébb jár a CT-knél.

Ők tehát a spórolós körökben is azt mondhatjuk, hogy teljes fegyverzettel mennek csatába, ami egyrészt nem feltétlen fiar, másrészt ne felejtsük, hogy ez a pisztoly már az első körben ott lehet. Számos csapat alkalmazza, hogy két játékos megveszi magának a kevlárt pisztolykörben, a társak pedig dobnak nekik a kör elején 1-1 Tec-9-t. A taktika pedig működik, akár egy ACE-hez is elég:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!