Mindenki jól jár majd a Twitch legújabb húzásával

Mindenki jól jár majd a Twitch legújabb húzásával

Hamarosan a legnagyobb streamer oldalon is vásárolhatunk majd játékokat. A streamereknek is jut a bevételből.

Komoly újítás a Twitch háza táján: a legnagyobb streamer oldal bejelentette, hogy hamarosan közvetlenül az ő felületükről is lehet majd játékokat vásárolni.

A Twitch "win-win-win" szituációként jellemzi a helyzetet, hiszen ezzel nemcsak ők jutnak több bevételhez, de a kiadók/fejlesztők, illetve maguk a streamerek is - azon felhasználók, akik beszállnak a programba, szintén részesülnek majd a csatornájukon keresztül megvásárolt játékokból befolyó összegből. Az eladásból származó bevétel 70 százaléka a kiadóhoz és a fejlesztőhöz, 5 százalék pedig a streamerhez kerül majd.

A kezdeményezés mögé már most beállt több nagy név is: Ubisoft, Telltale Games, Digital Extremes, Hi-Rez Studios, tinyBuild, Paradox Interactive, Trion Worlds és Vlambeer játékokat és kiegészítő tartalmakat biztosan vásárolhatunk majd a Twitch-en keresztül. Az új szolgáltatás természetesen az említett cégek számára is új kapukat nyit, hiszen még hatékonyabban el tudják majd érni a célközönséget a streamereken keresztül. Sőt, ez még inkább arra sarkallja a kiadókat, hogy saját hivatalos streameket is üzemeltessenek, hiszen ekkor a bevétel 75 százaléka hozzájuk csordogál majd vissza - ez jobb arány, mint egyes digitális piacterek esetében.

Az új szolgáltatás valamikor a tavasz folyamán indul majd, első körben az Egyesült Államokban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!