Távozik az EA esport-vezére, nem akárhol folytatja

Távozik az EA esport-vezére, nem akárhol folytatja

Peter Moore tíz év után elhagyja az Electronic Arts-ot, az egyik legnagyobb brit futballklub vezérigazgatói székében folytatja.

Peter Moore igazi veteránnak számít már a videojáték-iparban: fontos szerepet töltött be a SEGA-nál a Dreamcast-érában, később a Microsofthoz került, ahol jelen volt az Xbox megszületésénél, az elmúlt tíz évet pedig az Electronic Arts-nál töltötte. Kezdetben az EA Sports elnökeként került a kaliforniai kiadóóriáshoz, majd ügyvezető igazgató lett, 2015 decemberében pedig bejelentették, hogy ő fogja vezetni a cég frissen alakult esport-divízióját.

Ez a történet ér most véget, legalábbis ami a videojátékos fejezetet illeti, Peter Moore ugyanis elhagyja az iparágat: az egyik legnagyobb brit futballklub, a Liverpool FC vezérigazgatója lesz. A FIFA franchise kapcsán az EA eddig is szoros kapcsolatot ápolt az angol bajnoksággal, a Premier League-gel, így valószínűsíthető, hogy Moore számára is ez az együttműködés teremtette meg a lehetőséget.

A Liverpool felsővezetésének újraszervezése több mint fél éven át fog tartani, Moore pedig júniustól áll munkába hivatalosan. Hogy ki veszi át a helyét az EA esport-részlegének élén, azt egyelőre még nem tudni.

Ha még több sporthírt szeretnél, kattanj át a Goal.com-ra!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!