Az év második felében indul az Overwatch League

Továbbra is zajlanak a világszintű liga előkészületei, a tervek még mindig nagyszabásúak.

Az Overwatch esport-ügyeiért felelős Nate Nanzer nemrégiben részletes beszámolót tartott a tavalyi BlizzConon bejelentett Overwatch League kapcsán, mely a Blizzard saját, világszintű bajnoksága lesz, amit minden évben megtartanak majd.

A koncepció szerint a liga régiókra lenne bontva, ezeken belül pedig egyes városokhoz tartozó csapatok harcolnának egymással. A tervek szerint nem lesznek divíziók, így kiesés sem: aki egyszer beszáll, az addig benn is maradhat, amíg fenn tudja tartani a csapatot. A Blizzard ezt a visszaosztott nyereséggel igyekezne segíteni: a jegyeladásokból, közvetítési jogokból és merchandise termékekből származó bevételekből maguk a csapatok is részesülnének.

Sőt, Nanzer elmondása szerint gondolkodnak azon is, hogy speciális, eseményekhez és csapatokhoz köthető játékbeli tartalmakat is gyártanának, melyek eladásaiból szintén részesülnének az egyesületek - hasonló módon, mint például a CS:GO-matricák esetében.

A legfontosabb új információ, ami elhangzott a kezdési időpont: a tervek szerint 2017 harmadik negyedévében, vagyis valamikor július és szeptember között indítanák be az Overwatch League-et. Ez egy "bevezető", rövidített liga lenne, 2018-tól kezdődően azonban már egészéves küzdelmeket láthatna a közönség, a versenysorozat fináléját pedig minden évben más helyszínen rendeznék, ezzel is hangsúlyozva a globális jelleget.

Vannak még tehát kérdőjelek, illetve a kezdés is arrébb van még, szép lassan azonban körvonalazódni kezdenek az Overwatch League részletei.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!