A Giants elleni mérkőzés óta egy meccset nyert az UOL

A Giants elleni mérkőzés óta egy meccset nyert az UOL

Csalódottak lehetnek most az unikornis rajongók, de nem is csak azért, mert ezúttal a Misfits győzedelmeskedett.

A borítóképen látható Khagneur arca nem is lehetne kifejezőbb a tegnapi napra, legalábbis ami az UOL teljesítményét illeti. Sokan várták már ezt az összecsapást, hiszen a Misfits a semmiből tört az élmezőnybe és azt vártuk, hogy az UOL felveszi a versenyt velük. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy csak a G2 képes megállítani őket. 

Az unikornisoknál mintha valami elromlott volna az IEM-en, rég nem láttuk őket ennyire szétszórva. Megkérdőjelezhető volt a pick/ban fázisuk is, rögtön az első meccsen egy csak AD-re épülő kompozíciót hoztak, ami a mostani Ninja Tabit (Tolvajsurranót) elnézve, egy elég bátor húzás, főleg Miss Fortune ultija nélkül, megtámogatva egy jó Black Cleaverrel (Fekete hasítóbárd).

Végig előnyben volt a Misfits, KaKAO pedig külön figyelmet szentelt Csacsinak újra és újra, ami várható lett volna egy olyan globális hősnél, mint Shen, mégse számolt vele az UOL. Hylissang továbbra sem találta a helyét Zyraval és úgy összességében a teljes bot lane nem muzsikált valami szépen. Lehet, hogy ennyire megviselte őket az IEM?

A csapatharcok is végig kaotikusak voltak részükről, mintha nem is kommunikáltak volna egymással, Csacsi képes volt 3 ember között is üldözni Hans Samat, míg Exileh-t alacsony HP-n otthagyta KaKAO-nak, aki könnyedén végzett vele. PowerofEvil-ék pedig könyörtelenül megbüntettek minden hibát és az első meccset könnyedén elhozták.

Második alkalommal sem lett sokkal rendezettebb az UOL sora, itt is ugyanúgy hibát hibára halmoztak, szinte tálcán kínálva magukat. Az első gyilkosságokat ezúttal is a Misfits tudta elhozni boton és miden, majd szép lassan nekiálltak a tornyokat is lebontani. Kicsit úgy éreztük, hogy Exileh nem igazán mozog otthonosan Oriannával és inkább csak elvenni akarták PoE-tól, ami azért furcsa, mert Orianna egy nagyon alapvető mágus karakter a játékban, amit minden midesnek ismernie kellene. Ez se nagyon hatotta meg a Misfits midesét, Ahrival mindenkit szétszedett, akit csak meglátott.

A 23. percben egy csúfos Baron Nashor próbálkozásba kezdtek Xerxe-ék, de itt sem igazán tudtak időben reagálni. Alphari Rumble-je nagyon fájdalmasra sikeredett és nem először bizonyosodott be, hogy még a mostani tank metában is egy teljesen életképes karakter. Folyamatosan ellehetetlenített minden egyes csapatharcot vörös szőnyegével, amit Csacsin kívül nem igazán bírt sokáig senki. Pár jó elkapásuk volt azért Samux-éknak is az Ashe Malzahar kombóval, de ez minden alkalommal azt is jelentette, hogy két ulti ment ki egy emberért. A bot és a mid inhibitor elhozásával került jobb helyzetbe az UOL és ennek köszönhetően, volt lehetőségük kimozdulni a Baronra, valamint az Elder drake-re, e két erősítéssel együtt már be tudták törni a bázist, de ez is inkább egy szerencsésebb csapatharcon múlt, semmint az UOL fölényén.

Harmadik alkalommal is érdekesen alakult a mérkőzés, Csacsi Trundle választását nem igazán értettük a Renektonnal szemben, aki a mérkőzés elején könnyedén nyerte a cseréket. Ennek okán ismét Csacsi volt a first blood, amiből KaKAO Lee Sin-je is kivette a részét, mivel az UOL egyáltalán nem wardolt a térkép felső felén, pedig két meccs után ráérezhettek volna, hogy ez a dive megint várható.

Exileh Oriannáját megint csak egy kényszerített picknek éreztük, ennyi erővel ki is tilthatták volna PoE ellen, aki ezúttal sem félt behozni a csábító Ahriját. A 20. percben már 6500-ra rúgott a Misfits előnye, az állás pedig 8-1 volt a javukra. Egyszerűen esélyt, vagy lehetőséget sem adtak az UOL-nak visszatérni a meccsbe, sokkal összeszedettebben mozogtak a pályán és PoE, valamint KaKAO összjátéka szemet gyönyörködtető volt, nem egyszer tessékelte Ahri karmai közé egy-egy célpontját KaKAO a rúgásával, amire PoE azonnal reagált.

Sokkal magabiztosabban kezelték a Baron körüli helyzeteket is, mindössze egy 50-50 helyzetbe mentek bele, de még akkor is számoltak Xerxe-vel és pontosan tudták, hogy hol van. A 43. percben is ekörül harcoltak, ahol 4:0-ás cserét húzott be a Misfits és innentől már könnyedén végigmentek a bázison. 2-1 lett tehát az összecsapás eredménye a Misfits javára, de ismételten nem az a fájó, hogy ők nyertek, hanem, hogy hogyan.

A nap másik mérkőzése szintén egy leckéztetés volt, ahol az H2k náspángolta el a továbbra is gyengélkedő Fnatic-ot. Úgy látszik, nem csak a dzsungel volt a probléma, hiszen már Broxah a kezdőjátékos, de a végeredmény nem nagyon változott. Jankos is igen kritikusan becsmérelte a Fnatic pick/ban fázisát, ha rajta múlna, ő nem adna enni annak, aki erre a hétre kitalálta a kompozíciókat, mert nagyon rosszak voltak.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!