Átgázolt a világelső s1mple-éken, íme a Katowice final four!

Átgázolt a világelső s1mple-éken, íme a Katowice final four!

A Na'Vi nem talált fogást device-ékon, a major után itt sincs meg a top4.

A pénteki játéknak legizgalmasabb mérkőzésének ígérkezett a világelső és major címvédő Astralis, valamint a szintén top5 csapat Na'Vi összecsapása Katowicében, de a várt izgalom végül elmaradt és az Astralis két, sima meccsen gyalulta le a kelet-európai ötöst. A dánok magabiztosan kezdtek Mirage-on, úgy hozták le a pisztolykört a T oldalon, hogy embert se veszítettek. A kötelező 3 körös előny után azonban azonnal visszakapaszkodtak Edwardék, úgy tűnt, hogy stabil a csapat játéka. Egészen a félidőig ment az adok-kapok, 8-7-es dán vezetéssel fordultak az ellenfelek. 

A második félidő is Astralis dominanciával kezdődött, de az első vásárlós kör mégis a Na'Vi-é lett. Innen lehetett volna kapaszkodni, de device triplája megakadályozta a B visszafoglalást. Force-olt a Na'Vi, de a dánoknál mindenki kiválóan játszott ma, xyp9x 4k-ja a meccspontot jelentette az Astralis számára. Aztán jött a mérkőzés legszebb köre, ki mástól, mint a mi Lacikánktól, aki megmutatta, hogy azért csordogál még némi AWP-s vér az ereiben és egymaga leACE-elte az Astralist, ezzel életben tartva a csapata esélyeit a hosszabbításra.

Két körrel később s1mple is villant, a tömeg pedig egyértelműen nekik szurkolt, de az Astralis nem tört meg a nyomás alatt, végül ismét dev1ce villant egy triplával, ezzel 16-11-re befejezve a Na'Vi választott pályáját, Mirage-t. Jöhetett tehát az Astralis pick-je, Nuke, de gla1ve-ék megmutatták, hogy miért is választották ezt a pályát és úgy mentek át GuardiaN-ékon, mint kés a vajon. 7-0-s kezdés után végre a Na'Vi is nyert egy kört, de ez volt az egyetlen, amit az első félidőben összehoztak, 14-1-ről pedig már gyakorlatilag lehetetlen volt fordítani a világelső ellen, a vége 16-2-es, összesítésben 2-0-s magabiztos győzelem. A meccs MVP-je xyp9x, aki Mirage-on az Astralis nyert köreiben 24-3-as KD-t produkált.

Astralis vs Na'Vi

Szombaton azonban már a döntőért megy a játék, először a FaZe játszik az Immortals ellen, előbbiek nagyon magabiztosan nyilatkoztak nekünk korábban, viszont az Immortals nagyon szép játékkal ejtette ki a North csapatát, ha fnx és hen1 hasonlóan parádéznak, akkor körömrágós meccsnek nézünk elébe!Az esti meccs pedig dán házibajnokságot hoz, az Astralis a meglepetéscsapat Heroic-kal küzd meg a döntőért és ha dev1ce-ék ilyen könnyen küldték haza a ranglista 5. Na'Vi-t, akkor papíron még könnyebb dolguk kell, hogy legyen a 18. Heroic ellen!

Magyar közvetítés természetesen lesz, Oroberto és Zsokker vár titeket a Magyar Esport TV-n 12:45-től, a közvetítés maga pedig egész hétvégén az InGame Esport Lounge-ból megy majd, ha gondoljátok, ugorjatok be és szurkoljunk együtt! Az Esport1 stábja pedig Katowicéből szállítja nektek az interjúkat és élő bejelentkezéseket a nap folyamán, szóval érdemes lesz minket követni!

Élő videó megtekintése innen: ESL_esporthuCS – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!