Twitch-re költözik az SKT T1, gondok az Azubu háza táján

Twitch-re költözik az SKT T1, gondok az Azubu háza táján

A legsikeresebb LoL csapat játékosai hosszú évek után végre (?) Twitchen fognak streamelni.

A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, miszerint a nagyobb KeSPA szervezetek sorra hagyják ott az Azubut (koreai streamer oldal) kétes múltja miatt, most éppen az SKT T1 van soron. Ez leginkább arra vezethető vissza, hogy az oldal rendszerint késett a kifizetésekkel, több partner fele is, helyette ezeket pénzeket inkább újra befektették, aztán vagy megmaradt vagy nem.

A kifizetések akár 3 hónapon keresztül is szüneteltek egyes esetekben, de arra is volt példa, hogy valaki ennél többet is várt a semmire. A Splyce egyik alapítótagja, Marty 'LazerChicken' Strenczewilk is megerősítette ezt egy tweetjében, hogy versenypénzekkel is elmaradtak. Ez azért is furcsa, mivel a vezetőségváltás következtében még 2015-ben, több mint 95 millió dollárnyi finanszírozást kapott a cég, így kérdés, hogy ez a rengeteg pénz mégis hova tűnt el, ha senki nem került kifizetésre.

Ezek után érthető, hogy egy olyan komoly szervezet, mint az SKT T1 nem szeretne együttműködni egy ilyen komolytalan céggel, holott a mérete nagyon is komoly. Emlékezzünk vissza, hogy anno a Unicorns of Love-nak is exkluzív szerződése volt az oldallal, de végül ők is úgy döntöttek, hogy inkább a Twitchen folytatják. 

A lépés az SKT T1 részéről várható volt, hiszen a szerződésük lejárt január 31-én és ilyen háttérrel, valamint hiányosságokkal nehezen tartaná meg az Azubu az SKT-t. Alapvetően Európában sosem dominált az Azubu, ez a Twitch játéktere, Koreában azonban eddig nagynak számított, ezek után viszont kissé megingott ott is a helyzete. Vajon oda is betör majd a Twitch, vagy egy másik streamer oldal próbál kisajátítani egy szeletet az ottani piacból?

Nem sokat teketóriázott a csapat, többen már streameltek is Twitchen, Peanut például 20.000 nézővel indított, ami már a Bjergseni szinteket súrolja és ki tudja meddig kúszhat még ez felfele? A teljes csapat átköltözött és mindenkinek nyilvános már a csatornája, kivéve Fakernek, az övé még egyelőre nem lett kihirdetve.

A stream persze továbbra is koreai nyelven folyik, aminek hatására a chaten is leginkább ez a nyelv dominál, de ettől még a minőségi megmozdulások szinte biztosak ilyen kaliberű játékosoknál és érthető kommentár nélkül is élvezhető.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.