Súlyos milliókért mennek a helyek az Overwatch League-ben

Nagyon komoly összeget kell fizetnie annak, aki részt szeretne venni a bajnokságban.

Továbbra is igen sok a kérdőjel a tavalyi BlizzConon bejelentett globális Overwatch-bajnokság, az Overwatch League körül, melynek kapcsán a játék esport-ügyeiért felelős Nate Nanzer is csupán annyit tudott mondani nemrégiben, hogy a liga valamikor 2017 második felében indulhat útjára.

Az év második felében indul az Overwatch League

Továbbra is zajlanak a világszintű liga előkészületei, a tervek még mindig nagyszabásúak.

Most újabb részletek láttak napvilágot, méghozzá meglehetősen sokkolóak, a SportsBusiness Journal értesülései szerint ugyanis a Blizzard súlyos dollármilliókat szeretne kérni a csapatoktól a részvételért cserébe. A kisebb piacokon 2-5 millió dollár lehet a "beugró" díja, ám a Los Angeles városát képviselő egyesülettől akár 15 millió dollárt is elkérhetnek.

Ezek a számok még annak tükrében is nagyon magasak, hogy permanens tagságról van szó. A tervek szerint ugyan nem lesz kiesési-feljutási rendszer, mint például az LCS-ben a League of Legends esetében, ahol az amerikai csapatok nagyjából 3 millió dollárt fizetnek - mindezt egy már befutott játék esetében, ami az Overwatch-ról még nem mondható el, pláne esport tekintetben.

Ha valóban ilyen magas összegeket kér majd a Blizzard a részvételért cserébe, könnyen lehet, hogy a jól ismert gaming szervezetek helyett az egyes városokat képviselő sportklubok fognak inkább lehetőséget látni az Overwatch League-ben. Mindez azonban jelenleg még csak a jövő zenéje...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!