Ők 10-en keresték a legtöbb pénzt a női esportolók közül!

Ők 10-en keresték a legtöbb pénzt a női esportolók közül!

Íme a 10 legtöbbet kereső női játékos valaha az eSports Earnings adatai alapján!

Nőnap alkalmából úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük nektek a 10 legtöbbet kereső és egyben legsikeresebb női esport játékost. Ugyan nyereményeik bőven elmaradnak a legjobban kereső férfiakétól, hiszen a női versenyek díjazásai a kanyarban sincsenek a férfiaknak kiírtakhoz képest, ám így is szép nyereményeket halmoztak fel az elmúlt években! Nem is húznám tovább, íme a várva várt lista!

10. Julia "juliano" Kiran - $18 069.62

A Team Secret svéd játékosa, jelenleg 23 éves. 2012 óta játszik Counter-Strike-ot, először 1.6-ot, majd GO-t kezdett el játszani profiként. Karriere során szép nyereményeket és rengeteg kupát halmozott fel, és csapata sikereit látva még karriere nagyja hátra van!

9. Vanessa "Vanessa" Arteaga - $20 000

Nem Vanessa lesz az egyetlen érdekes játékos a listán, hiszen ha hiszitek, ha nem ő egy volt Dead or Alive 4 profi! Egészen pontosan 2007 és 2008 között játszott versenyszerűen a kaliforniai hölgy, ezalatt több országos bajnokságot is megnyert, majd abbahagyta karrierét a Championship Gaming Seriesben. Ezután cosplayezni kezdett, majd a WCG Ultimate Gamerben szerepelt.

8. Zainab "zAAz" Turkie - $20 939.62

Ismét egy svéd Team Secret játékos a listán! zAAz tavaly töltötte be 25. életévét és ami azt illeti, profi karrierét sem tegnap kezdte. Valamikor a 2000-es évek elején kezdett játszani CS 1.6-tal, játszott a fnatic női csapatában is. Később GO-ra váltott, ahol szintén megjárt több csapatot, míg nem a WeRunThisPlace-be igazolt volna, melynek felállását később leigazolta a Team Secret. Hosszú karriere alatt szinte végig a legjobbak között volt és jelen formája szerint ez nem is lesz másképp egy darabig még! Nemrég készült interjúnk is vele, mindenképp nézzétek meg:

7. Stephanie "missharvey" Harvey - $21 255.25

Szintén Counter-Strike játékosról van szó, sőt ismét egy valódi veteránról, hiszen már az 1.6-os érában is ért el kiemelkedő sikereket a jelenleg 30 éves hölgy. 2006-ban kezdte profi karrierét a kanadai játékos, több ESWC-t is megjárt, 5 alkalommal pedig a kupát is ő vihette haza csapatával. 5 évig a Ubisoft esport csapatában játszott, jelenleg a Counter Logic Gaming Red tagja.

6. Christine "potter" Chi - $22 845.25

A lista utolsó Counter-Strike játékosa, ráadásul missharvey csapattársa majd' 5 éve, úgyhogy nagyon hasonló karriert futottak be. Még 1.6-os játékosként jártak külön utakon, ugyanis az amerikai származású potter később vágott bele profi karrierébe, az SK Gaming női csapatával. Ő is 30 éves, szóval a listából is látható, hogy nem csak a férfiak, de a nők között is vannak aktív játékosok, akik nem csak a sikereikkel, de a korukkal is kiemelkednek.

5. Sarah "Sarah Lou" Harrison - $50 000

Ismét egy Dead or Alive 4 játékos a listán, ráadásul egy nagyobb nyereménybeli ugrással a 6. helyhez képest! Ez annak fényében még érdekesebbé válik, hogy hatalmas nyereményét egyetlen egy 2008-as versennyel szerezte ugyanabban a bajnokságban, melyben Vanessa is részt vett, csak egy évvel később. Sarah Lou egy brit származású játékos, akinek egyetlen bajnokságát ugyan karriernek nem neveznénk, de annál hihetetlenebb, hogy ekkora nyereményt tudott bezsebelni.

4. Marjorie "Kasumi Chan" Bartell - $55 000

A játék ugyanaz, ám a nyeremény picivel több. Röviden így jellemezném a különbséget Sarah Lou és Kasumi Chan karriere között. Ő is a CGS bajnoka lett 2007-ben, 2006-ban pedig a CGI-n lett 2. helyezett.

3. Ricki Ortiz - $80 380.18

Az Evil Geniuses Street Fighter V játékosaként ismerhetjük jelenleg, előtte más csapatok zászlaja alatt játszott. 2003 óta aktív játékos, ezalatt az egyik legsikeresebb Street Fighter profivá vált. Győzelmekben ugyan nem bővelkedik, ám az eredményei alapján elmondható, hogy ritkán fordul elő vele, hogy nem jut be egy verseny döntőjébe.

2. Katherine "Mystik" Gunn - $122 000

Újra nagy ugrás következik a nyereményeket illetően, hiszen Mystik az első a listán, aki több, mint 100 000 dollárt keresett karriere alatt. $22 000-t keresett Dead or Alive 4 játékosként a CGS 2007-es és '08-as kiírásán, majd 2010-ben Halo: Reachre váltott és ugyanebben az évben megnyerte WCG-t, ezzel további 100 000-t begyűjtve. Emellett profi cosplayesként is többször szerepelt, valamint versenyszerűen játszott még: Hearthstone-t, H1Z1-t és Super Puzzle Fighter II Turbot is. Jelenleg a Team EnVyUs-nál ténykedik, mint hivatásos streamer.

1. Sasha "Scarlett" Hostyn - $171 255.82

Scarlettel elérkeztünk a lista végére, ám a 23 éves leányzóról bőven van mit mesélni: 17 évesen vágott bele StarCraft II karrierébe a Zerg fajjal. Azóta millió egy versenyen vett részt, több csapat színeiben is feltűnt, ám legnagyobb sikereit a Team Acer kötelékében érte el. Ezek közül a legnagyobb győzelemért járó díjazás 24 000 dollár volt a WCS 2012-ért. Azonban, ha nyereményét összevetjük a férfiak által elértekkel, akkor kicsit lejjebb konyulhat a mosoly az arcunkról, hiszen ezzel az eredménnyel is csak 296. legtöbbet kereső esportoló, de ez nem von le semmit teljesítményéből. Ugyan pár éve haldoklik már a StarCraft II szcéna és a verseny lehetőségek is szűkülnek a nyereményekkel együtt, ám pár éve még lehet a játékon belül a fiatal hölgynek, sőt akár áttérhet más esportra is a jövőben! Egy biztos, sok minden állhat még előtte, ha jövőjét az esportban képzeli el.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!