Pontot loptak DeadFox-ék, óriási verést kapott a North és a NiP

Pontot loptak DeadFox-ék, óriási verést kapott a North és a NiP

Nincs már veretlen csapat az európai csoportkörben, nyeretlen együttes viszont annál inkább, szinte már rossz nézni a NiP szenvedését.

Az európai mezőny mindig is kiegyenlítettebb volt a z amerikai csoportkörnél, de a mostani szezon különösen szorosnak ígérkezik! A résztvevő 14 együttesből 9-en is csupán 3 pontra vannak egymástól, sorra mennek a körbeverések a nagyok között és jönnek a bravúrok a kis csapatoktól.

Tavaly a 26 meccses alapszakasz végén 14 győzelem még nem feltétlenül jelentett továbbjutást, így aki idén biztosra akar menni, annak legalább 15:11-es mérlegre lesz szüksége a végén. Egyelőre szinte lehetetlen lenne megjósolni akár egyetlen továbbjutót is, hiszen meglepetésből ezúttal sem volt hiány.

HellRaisers vs. Kinguin - 1:1
Train (16:9), Cache (6:16)

A pontszerzés mindkét csapat számára már itt az elején létkérdés volt, hiszen feltörekvő együttesekként a HR és a Kinguin egymás közvetlen riválisai, akiknek fő célja a bent maradás de mindenki tudja, hogy egy jó sorozattal akár a továbbjutó helyek egyikére is befuthatnak. A cél végül mindkét oldalon teljesült, a HellRaisers 1:7-ről állt fel Train-en, ahol a fordulásra már 6:9-re csökkentették a hátrányt, a második félidőben pedig kört sem engedtek a lengyeleknek, 16:9 lett a vége, pedig szoros helyzetből nem volt hiány:

Cache-en sima 10:3-as Kinguin vezetésnél már úgy tűnt, minden elveszett a HR számára, de az utolsó két kört behúzva még bőven maradt esélyük a 10:5-ös félidő után. Már csak egy jó pisztoly kör és egy megnyert fegyveres kör kellett volna, hogy az antieco körökkel együtt meglegyen az egyenlítés, ekkor azonban a HR teljesen összeomlott fejben. 1v3 szituba kerültek a pisztolykörben, de képtelenek voltak megvédeni a lerakott bombát, rallen nindzsa defuse-a így el is döntötte a meccset.

Na'Vi vs. EnVyUs - 2:0
Inferno (16:6), Train (16:12)

Brutális CT oldali csapattá kezdi kinőni magát a Na'Vi mind a csapat stílusa, mind az általuk választott pályák tekintetében. Az EnVy ellen szerencséjük is volt, hiszen a randomiser alapján kiosztott Inferno-Train páros tökéletes terepnek bizonyult. Inferno-n 10:5-ös CT oldalt hoztak össze, Train-en pedig az EnVy csupán egyetlen egy kört tudott nyerni támadóként. GuardiaN-ék fontos hat pontot szereztek, amivel rögtön az élbolyba ugrottak.

FaZe vs. NiP - 2:0
Nuke (16:9), Overpass (16:9)

Aki eddig kételkedett volna, hogy NiKo jó helyre került-e az átigazolási időszak után, mostanra azt hiszem teljesen megnyugodhat. A NiP elleni győzelmek megmutatták, hogy a FaZe minden tekintetben ideális terep számára, mind a sikerek eléréséhez, mind a fejlődéshez egyaránt. Hiszen ha úgy adódik itt is villoghat a világ legjobbjai ellen:

De ha kell, a csapat képes beállni mögé és megnyerni a meccset akkor is, ha NiKo éppen rossz mapot fog ki:

A FaZe és a NiKo fanok tehát örülhetnek, a csapat jó úton halad, a nindzsák rajongói viszont komoly fejvakarások időszakát élik, a csapat gyengébb, mint valaha. Legutóbbi 10 meccsükből csupán kettőt tudtak megnyerni, egyet a Cloud9, egyet pedig az OpTic ellen. Európai ellenfelekkel szemben viszont tehetetlenek, legutóbb 2016 novemberében nyertek európai csapat elleni meccset.

mousesports vs. North - 2:0
Mirage (16:8), Inferno (16:5)

A végére egy kis csattanó, ahol az európai csoportkört vezető mouz és az eddig veretlen North találkozott, meglepő végeredménnyel. A NiKo nélküli mousesports ugyanis ragyogóan játszott. Bár sokan leírták őket legnagyobb sztárjuk elvesztésekor, egyelőre ennek semmi látszatja nincs a csapat játékán. Amennyire tegnap megdícsértük aizy-t, most ugyanezt mondhatjuk fordított előjellel, a G2 elleni remeklés után a mostani meccseken 18:36-os stattal és 0.54-es átlaggal zárt. A tabellát így továbbra is a német együttes vezeti, utánuk azonban óriási a tolongás!

NA meccsek

A kiemelt párosítások közül az SK és a Renegades nem okozott meglepetést, simán elintézték a Luminosity és a compLexity együtteseit, a Hiko-t nélkülöző OpTic azonban belefutott egy 0:2-be az NRG ellen. A hírek szerint nem egyszerű távolmaradásról van szó, az ELEAGUE második szezonjának győztese új ötödik után néz a közeljövőben.

Ez gyors volt! Hiko úgy néz ki máris végzett az OpTic-nál

A Team Liquid-től érkezett játékos szolgálataira a legutóbbi Pro League meccsen már nem tartott igényt a csapat, új ötödik után néznek.

Az ESL Pro League jövő héten is robog tovább, kedden NiP vs. VP, szerdán Heroic vs. HellRaisers, csütörtökön pedig Na'Vi vs. fnatic rangadókkal várunk titeket a képernyők elé!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!