Megkérdőjelezhető döntés a Riot részéről, ami a Giants győzelmébe került!

Megkérdőjelezhető döntés a Riot részéről, ami a Giants győzelmébe került!

1:0 Giants vezetésnél a második meccsen egy Orianna vizuális bug miatt remake-eltek, amibe a Giants nem egyezett volna bele.

A csütörtöki napot a Giants és a Vitality összecsapása indította. Az első meccset a Giants nyerte meg, de a lényeget inkább a második jelentette. Pontosabban az első második meccs, mivel történt egy teljes remake egy játékon belüli hiba miatt. 

Történt ugyanis, hogy a Vörösszederhát környékén kialakult egy csapatharc a 26. percben, ahol Djokot kapták el egy Ashe ultival. Nukeduck a közelben volt Oriannával, rárakta a pajzsot Djokora, miközben a Vonzáshullámot is elhasználta, de közben Djoko meghalt, ettől pedig az Orianna labdája bebugolt. Ez annyiban merült ki lényegében, hogy amíg a labda Oriannán van, nem lehet látni, azaz igencsak nehezen követhető mindkét csapat számára.

Mondhatnánk ezután, hogy egy teljesen jogos és valid döntést hozott meg a Riot azzal, hogy remakelte a játékot, viszont... és itt jön a helyzet érdekessége. A Giants egyértelmű fölénnyel rendelkezett, majdnem 10.000 arany előnnyel mindössze a 27. percben, 7:0-ra mentek a gyilkosságok terén, 4 tornyot döntöttek már be, szemben a Vitality egy tornyával és épp most ölték meg a dzsungeles Djokot, azaz simán mehettek volna a Baronra, amivel akár még a meccset is befejezhették volna.

Mivel a remake pontos szabályait nem ismerjük, így nem tudunk egyértelmű ítéletet mondani, de az biztos, hogy a csapatoknak is kellene, hogy legyen beleszólása ebbe. Ez a bug inkább a Giants-et érintette volna negatívan, mégis ők voltak azok akik nem kérték ezt, érthető módon, mert valószínűleg így is úgy is megnyerték volna a meccset. Ezzel szemben a Vitality igen, érthető módon, mivel egy majdnem behozhatatlan hátrányuk volt a második mérkőzésen, így a sportszerűség enyhén szólva is megkérdőjelezhető volt részükről.

A döntés elég nagy port kavart már a közvetítés alatt, el lehet képzelni milyen hatással lehetett ez a Giants számára, akik egyértelműen nem akartak remake-et:

Ezzel szemben a Vitality inkább azzal takarózott, hogy ők csak követték a szabályozást, de végső soron ők beleegyeztek a remake-be.

A nézők reakciója is elég sokat elárult a streamen:

Nem ez az első eset, hogy egy játékbeli hiba miatt kell egy teljes mérkőzést semmisnek nyilvánítani és ez igencsak szomorú. Még kellemetlenebbé teszik ezt az egész helyzetet az, hogy ez ráadásul nem is egy mostanában felbukkant hiba, sőt jómagam is tapasztaltam már saját mérkőzésemen is.  Miből tudható, hogy régi bugról beszélünk? Egy lelkes redditező ezt  hibát már 3.13-as patchben jelezte, igen a harmadik szezonban, 2013-ban!

Nemrégiben újra jelezte, hogy még mindig fennáll az eset, sőt le is írja pontosan, hogy mivel idézhető elő a labda eltűnése.

Érthető módon a Giants mérges, hogy egy rajtuk kívülálló dolog miatt elbuktak egy szériát, amit papíron már nagyjából megnyertek. Persze lehet azzal is takarózni, hogy ha valóban ők a jobbak, akkor miért nem nyerték meg a soron következő meccseket, nos ember legyen a talpán aki egy ilyen döntés után még hideg fejjel tud játszani. Azt is számításba kell venni, hogy ezek a meccsek roppant fontosak az alsóbb csapatok számára, köztük nincs akkora erőbeli különbség és mivel az első hat helyezettel nagyon nem tudnak mit kezdeni, maximum egymás között tudják lerendezni az utolsó két hely sorsát.

Szerintetek jogos volt a döntés a bírók részéről, vagy ti mit tettetek volna?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!