Történelmet írhat a hétvégén a női Dota2-játékos

Történelmet írhat a hétvégén a női Dota2-játékos

Soha ilyen közel még nem volt női játékos ahhoz, hogy kvalifikálja magát egy DotA Major-ra.

Április 27-én Kijevben Dota 2 Major lesz, ez már biztos. A nyílt kvalfikációi pedig már le is zajlott, amin ismert és kevésbé ismert csapatok is túljutottak a tizenkét regionális sorozatban. Ez eddig még nem is lenne olyan érdekes, hiszen ez az esport világban nap mint nap történnek ilyenek. De a Wheel Whreck While Whistling együttese a hétvégén történelmet írhat, hiszen a csapatukban a support egy női játékos.

Azzal, hogy a csapat túljutott az első körön, Marielle "Layla" Louise már most nagyot alkotott, hiszen ő az első képviselője a "gyengébbik nemnek", aki valaha idáig eljutott egy major kvlaifikációs sorozatban.

A Wheel csapatának ehhez 8 ellenfélen kellet keresztülverekednie magát, az utolsó körben pedig a Vegetables Esports Club ellen szerezték meg a győzelmet, ahol olyan ismert DotA személyiségek játszottak, mint a Digital Chaos edzője, William "Blitz" Lee vagy Austin "Capitalist" Walsh, a kommentátor. Persze a győzelemnél az is közrejátszott, hogy a Vegetables feladta az utolsó játékot, hiszen a csapat tagjai már most érintettek a kvalifikáció következő körében. Walsh például már aláírta a szerződést, hogy kommentálni fog a hétvégén.

Ezzel pedig sokan úgy gondolják, hogy a csapat csak azért léphetett tovább, mert az ellenfelük az utolsó körben már nem azért játszott, hogy továbbmenjen, a céljuk csak az volt, hogy jól szórakozzanak. A hétvégén viszont lesz lehetőségük elhallgattatni ezeket a kétkedőket, hiszen most már olyan ellenfelek várnak rájuk, mint az NP Gaming vagy a compLexity. Ha itt is sikerül nekik a továbbjutás, akkor onnantól senki nem kérdőjelezheti meg a hozzáértésüket.

Layla mellett egyébként egy másik együttesben is volt esély, hogy női játékosnak sikerüljön a kvali. A kínai Newbee Boss csapatában játszó Bi "Axx" Xia csak két meccsre volt attól, hogy elcsípjék a második továbbjutó helyet, de nekik még nem sikerült a bravúr.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!