Köln elbukta a Major jogot, Krakkóban rendezik a következő nagyversenyt

Az ESL One presztízsét alaposan rombolni fogja a PGL által szervezett Major, ráadásul az összes Minort is megtartották maguknak.

Döbbenetes bejelentéssel szembesültek a CS:GO rajongók szerdán, a Valve kihirdette a következő Major időpontját és helyszínét, hatalmas meglepetésre nem Köln lett a nyerő:

Ezúttal tehát Krakkó lesz az 1 000 000 dolláros torna helyszíne, a Major főeseményét és az előtte rendezendő Major kvalifikációt is a magas nézői élményt biztosító eseményeiről ismert PGL szervezi majd. Sőt, az összes Minor torna rendezési jogát is fenntartották maguknak, ami a korábbi években teljesen más mederben folyt.

Az ESL One Köln előtt a DreamHack Tours volt a z európai Minor, Ázsiában a PGL rendezte, a CIS selejtező a StarLadder-é volt, míg Amerikában az MLG hozta össze a Minort. Ezúttal nem lesz közösködés, mindent a PGL kontrollál majd egy személyben:

  • június 1-4 – Asia Regional Minor Championship
  • június 8-11 – Americas Regional Minor Championship
  • június 8-11 – CIS Regional Minor Championship
  • június 15-18 – Europe Regional Minor Championship
  • június 29 – July 2 – Major Championship LAN Qualifier
  • július 16 – 19 – Major Championship Group Stage
  • július 21 – 23 – Major Championship Playoffs

Júniusban kezdődnek a selejtezők, az európai Minor a hónap közepén esedékes, az eddigi szokásoknak megfelelően tehát májusban számíthatunk a Minor online selejtezőire. Az időpontokat elnézve nem lehet nem észrevenni, hogy a Major kvali és a Major verseny között csupán két hét szünet lesz, normál esetben ide esze ágában sem lenne versenyt szervezni senkinek.

Az ESL One Köln azonban mostanra már behirdette saját versenyét pont a Major kvali utáni hétre, így szinte borítékolható, hogy sem a Major legendák, sem a kvaliról kijutó csapatok nem jelennek majd meg Kölnben. A kvalit elbukó együttesek talán, de két versenyt gyors egymásutánban bevállalni szintén nem egy kényelmes dolog.

Az eddigi legnagyobb presztízsű európai verseny tehát óriási buktára számíthat 2017-ben, azzal, hogy elbukták a Major jogot búcsút mondhatnak a jó csapatoknak és azáltal a rengeteg nézőnek. Emlékezzünk csak a DreamHack Lipcsére, ami az ELEAGUE Major előtt szintén hatalmas csalódás volt.

Fail: a FlipSid3 szó szerint elhagyta a trófeát!

A DreamHack döntő megnyerése után simán a helyszínen hagyták, amiért napokat küzdöttek!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!