Statisztika: 7 forduló után Vizicsacsi a legeredményesebb topos az EU LCS-ben

A számok nem hazudnak: Vizicsacsi továbbra is hasít az LCS-ben!

Az, hogy egy adott League of Legends játékos mennyire jó, több szempontból is meghatározható. Ilyen lehet az adott perc alatt kiosztott sebzés, a KDA, de ezeket mind-mind befolyásolja az is, hogy az adott játékos milyen hőssel játszik. Néhány matematikai képlettel azonban kiszámolható, hogy az elmúlt pár meccsen (tekintsük most ide mondjuk a tavaszi EU LCS meccseket), adott hőssel való teljesítmény és a hős átlagos DPM-jének figyelembe vételével, melyek azok a toposok, akik a legmagasabb sebzési aránnyal rendelkeznek. 

Itt Vizicsacsi és Odoamne toronymagasan vezetik a mezőnyt. De ott van még pl. az is, hogy mennyiszer hal meg az adott játékos egy meccsen. Itt is megkülönböztetünk solo-halált (avagy a videóban "isolated death") a csapatharcoktól, előbbiben Csacsi nem áll olyan jól, átlagosan 1,23x lesz solokill áldozata meccsenként. 

De nézhetünk még egy csomó más statot: mennyit gankel a jungler, mennyi aranyat farmolsz össze 10-15 perc alatt, mennyit farmolsz 10-15 perc alatt, hősgyilkosságok, asszisztok. Sok szám, különböző méretű faktorral, így a Riot megkérdezte a közvetítő stábját és a játékosokat, majd összerakott egy rendszert, amely súlyozza a különböző statisztikákat. 

A végeredmény: az összesítés alapján Vizicsacsi az idei szezon legjobb toposa eddig! Szükség is lesz a képességeire, hiszen pénteken délután 17 órától az H2k ellen meccselnek a csoportelsőségért! 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!