100.000 a kalapban, nagyot fog szólni az első hivatalos Gwent bajnokság!

100.000 a kalapban, nagyot fog szólni az első hivatalos Gwent bajnokság!

A Gwent egy jó játék, nagy valószínűséggel konkurense lesz a HS-nek. Ezt a készítők is így gondolják, hiszen már az első hivatalos versenyen 100.000 dollár a tét.

Két éve a Witcher 3: Wild Hunt a várthoz képest is nagy sikert aratott a fantasy RPG-k között. Sőt, egy küldetés a játékon belül extra figyelmet is kapott: amelyik után lehetett Gwent-ezni. Azoknak, akiknek a CD Projekt Red remeke kimaradt volna elmondom, hogy a Gwent egy kártyajáték, és sok mindenben hasonlít a Hearthstone-hoz. Itt most lehet, hogy a rajongók megköveznek előbbi kijelentésemért, de abból a szempontból, hogy különböző csatalapokkal kell párbajozni, sokban hasonlít a kettő, persze részleteiben eltér.

Az egyik legnagyobb különbség, hogy a randomfaktor nagyon kevés szerephez jut, ami pedig már olyan ismert HS személyiségeket is lassan átcsábít, mint Lifecoach. Erről egyébként nemrég SuperJJ-vel karöltve egy vlogot is közzétettek, ahol elmondták, hogy legfőképpen azért próbálták ki a Gwentet, mert a Hearthstone valamiért nem az igazi most.

A készítők ki akarják használni a Blizzard gyengélkedését és rohamléptekkel haladnak a kiadáshoz. Most még a zárt béta folyik éppen, de ha valaki ki akarná próbálni, akkor ezen a linken feliratkozhat kulcsért. A tesztelők számát folyamatosan növelik, hétről-hétre több ezren kapnak kódot, de ha valaki még ezt sem tudja kivárni, akkor nagyjából egy euróért bármelyik nagy gaming piactéren be lehet szerezni.

Ha pedig ez nem lenne elég, hogy a CD Projekt Red meggyőzzön minket arról, hogy komolyan gondolta, amikor azt mondta, hogy versenytársat akar állítani a HS-nek, akkor most hivatalosan is bejelentették, hogy áprilisban - az ESL-lel karöltve - megrendezik az első Gwent: The Witcher Card Game versenyt, ahol a nyereményalap nem kevesebb mint 100.000 dollár. Marcin Iwiński, a vállalat egyik társalapítója a következőket mondta a versenyről:

"A Gwentet azért készítettük el, mert a Witcher rajongói ezt akarták. Most pedig, hogy a játék elindult és egyre többen akarnak belekóstolni, azt gondoltuk, hogy miért ne fűszerezzük meg az egészet egy jó kis versennyel. Ha pedig már csinálunk egy versenyt, akkor annak legyen tétje is."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.