Európa ismét legyőzte Amerikát! Íme az utolsó nap legszerencsésebb momentuma

Európa ismét legyőzte Amerikát! Íme az utolsó nap legszerencsésebb momentuma

Véget ért a két hónapig tartó Trinity Series, amely végül egy európai Hearthstone csapat győzelmét hozta.

Kereken két hónap után tegnap este véget ért a Trinity Series, melyben nyolc Hearthstone csapat harcolt a 150 ezer dolláros összdíjazásért.

A hét második felében tartott egyenes kieséses szakaszba végül két amerikai (Luminosity, Team Liquid) és két európai (compLexity, Virtus.pro) hármas jutott be, ahol végig nagyon szoros csatákat láthattunk: a Bo11 formátumú összecsapásokon 2 pontnál nagyobb különbség egyik mérkőzésen sem volt.

A dupla-kieséses rendszer első áldozata az alapszakaszt megnyerő Team Liquid volt, míg elsőként a másik amerikai csapat, a Luminosity jutott a nagydöntőbe. Az alsóági finálét a compLexity és a Virtus.pro játszották, ahol végül előbbi csapat örülhetett: a nap legszorosabb mérkőzését nyerték meg, 6:5 arányban.

Alighanem itt láthattuk az utolsó játéknap legszerencsésebb szituációját: 5:5-ös állásnál a Virtus.pro képtelen volt elpusztítani egy negyedik körös Brannt (nagyjából 6% volt erre az esély), így a következő körben jöhetett egy 4/13-as Twilight Drake.

Végül tehát a compLexity jutott a fináléba, akik így megpróbálhattak visszavágni a felsőági döntőben elszenvedett vereségükért. Ez pedig össze is jött végül: a SuperJJ, Crane, MrYagut hármas 6:4 arányban legyőzte a Chakki, Fr0zen, Zalae triót, így eldőlt, hogy európai csapat lesz a sorozat bajnoka!

Ezzel tehát a compLexity csapata lett a Trinity Series bajnoka, így övék lett a 75 ezer dolláros fődíj.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!