Búcsúzunk a Fnatic edzőjétől, időben hagyta el a süllyedő hajót?

Búcsúzunk a Fnatic edzőjétől, időben hagyta el a süllyedő hajót?

2016 nyarán Deilor lemondott edzői pozíciójáról, azóta NicoThePico töltötte be ezt a helyet, vagy legalábbis próbálta, eddig.

Egy gyenge kezdés után a folytatás sem sikerült túl erősre a Fnatic háza táján, holott papíron a játékosok nem voltak rosszak. Ha nem is csoportelső helyre vártuk őket, ennél a bukdácsoló gárdánál kicsit többet vártunk. Talán így merülhetett fel, hogy a gond nem feltétlen a játékosokban van, hanem inkább az edzőben. Emlékezzünk vissza Jankos egyik interjújára, ahol azt nyilatkozta, hogy enni se adna annak a személynek, aki a pick/ban fázist összerakta arra a napra.


Elég kemény szavak ezek, amiket nem gyakran hallunk, főleg így a publikum előtt egy interjúban kimondva, de legyünk őszinték, valóban nem voltak a legösszeszedettebbek a játékok mostanában, amit a Fnatic-ot illeti. 

Éppen ezért mond le saját pozíciójáról, amiről a következőket nyilatkozta:

Mivel nem tudtam gyógyírt szolgáltatni a Fnatic küszködései ellen, úgy érzem, hogy valaki másnak kellene átvenni ezt a helyet, aki jobb rálátással és külső szemszöggel rendelkezik nálam, a csapatot érintő problémákat illetően, legyen szó a draft-ról, vagy esetleg a meccseken belüli hibákról, talán jobb megoldást találna rá, mint én. Ezért úgy döntöttem, hogy azonnal hatállyal lemondok a vezető edzői posztomról a Fnatic-on belül.

NicoThePico 2016 nyarán csatlakozott a csapathoz Deilor-t váltva, így nem kis helyet kellett betölteni, mivel Deilor vezetése alatt történt meg a Fnatic veretlen alapszakasza, valamit a VB-n is ő állt mellettük az elődöntők során. Ezúttal Finlay “Quaye” Stewart fogja átvenni ezt a helyet, aki eddig csapat managerként dolgozott a csapatnál 2016 eleje óta. Bár reálisan nem feltétlenül kell tartaniuk a negyedik helytől, azért nem árt felkészülniük, mert a Roccat igencsak ott liheg már a nyakukban és akár még le is taszíthatják őket a rájátszásból.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!