A Tainted Minds játékosai a csapat ellen fordulnak

A Tainted Minds játékosai a csapat ellen fordulnak

Az OCE pro szcénáról nem sok információ jut el az átlagos nyugati LoL rajongóig, annak ellenére hogy egy relatíve stabil régióról van szó. Az elmúlt héten történt botrányba (kissé kelletlenül) a Riot-nak is be kellett avatkoznia.

A Tainted Minds játékosai jogosan lehetnek felháborodva a csapat tulajdonosaira. Tristan Côté-Lalumière, avagy "xPecake" borította ki a szennyest egy több mint 2000 szavas vallomással.

A csapat elég meredek körülmények között élt, a tulajdonos által biztosított gaming house több, mint botrányos. Néhány probléma:

- nincsenek számítógépek
- 500 ping-es internet
- olcsó ikea székek rendes gamer székek helyett
- a ház mocskos, ha mezitláb sétálsz koromfekete lesz a talpad
- nincs légkondi (ez az ausztrál nyárban elég komoly gond)
- egy zuhanyzó mindenkire
- két csapattag szobáján nincs ajtó
- nincs mosógép

A csapat emiatt gaming cafékban próbált edzeni. Néhány hét után a dolgok elkezdtek javulni, megjavították a légkondit, de újabb problémák jöttek helyette. Rendszeres áramszünetek és zárlatok keletkeztek, ha például valaki a kenyérpirítót használta.

A dolgok akkor érkeztek el a mélypontjukra, amikor a menedzsert elbocsájtották, ezért a játékosokra 10 napig nem vásárolt be senki.

A csapat természetesen megpróbálta a Riot Games segítségét kérni, még a tavaszi OPL (Oceanic Pro League, a helyi liga) kezdete előtt. Erre azonban csak három héttel annak kezdete után került sor, mivel a Riot Games és a Tainted Minds fejesei is sorra elhalasztották a találkozókat.

A Riot Games eleinte Chris Schubert-et bízta meg az ügy kezelésével, de őt fel kellett menteni ez alól, miután kiderült, hogy a Tainted Minds tulajdonosának közeli barátja. Az ügyet ezt követően David Ringland kapta meg, akinek szintén voltak kapcsolatai a Tainted Minds-szal. David befektetőket verbuvált az OPL régióba, amelyek egyike végül a Tainted Minds alapítója lett.

A játékosok megpróbáltak mindenhogy tiltakozni, az is felmerült, hogy az OPL negyedik hetén kihagyják a mérkőzéseiket. Ezt végül nem vitték végig a rajongók miatt, de a meccsek után azonnal szerződést bontottak a csapattal.

A probléma ezt követően az volt, hogy a Tainted Minds nem akarta elengedni a játékosokat. xPecake emiatt jogi segítséghez és a nyilvánossághoz fordult, amire végül a Riot Games-nek is reagálnia kellett.

A Riot Games legnagyobb "baklövései" 2016-ban

Aioween | 17/01/02 15:59 Elég sikeres évet zárt idén is a Riot Games, az idei világbajnokság megint csúcsokat döntött és megkapták az év gaming cége díjat is az inc.com szerint. Ezek nagyon szép eredmények, de azért ne feledkezzünk meg az érem másik oldaláról sem, mert voltak kevésbé előnyös döntéseik is 2016-ban.

A helyzet az, hogy ez nem az első ilyen eset. A Riot Games látszólag szereti minél kevesebb zajjal elsimítani az ilyen problémákat, de ennek sokszor a játékosok isszák meg a levét. Így történt ez a Meet Your Makers botránynál is, ahol a a csapat tulajdonosai azzal fenyegették Selfie-t, hogy elviszik az édesanyja feje felől a házat. A Riot Games egészen addig nem avatkozott be az ügybe amíg Richard Lewis meg nem írta a sztorit, ami érthető okokból hatalmas nyilvánosságot kapott.

Ugyan nem volt ennyire extrém eset, de hasonló bajok voltak az észak-amerikai Team Impulse esetén is, ahol a csapat szimplán nem, vagy alig fizette a játékosait.

Ahhoz, hogy ilyen dolgok ne történhessenek a jövőben mindenképp ki kell alakítani egy rendszert, ahol egy külső, harmadik fél ellenőrzi az ehhez hasonló ügyeket és a Riot Games, ha már ennyire kontrollmániás minden más téren, ilyen esetekben is igazán rácsaphatnának az asztalra.

Ezt a fajta vagy szintű toleranciát nem szabadna semmilyen formában megengedniük a csapatmenedzsmentekkel szemben! Ezek a játékosok rendszerint még "gyerekek", az átlag életkor 17-20 között mozog, nem feltétlenül elég talpraesettek ahhoz, hogy jogi vitákban megállják a helyüket és ha már a csapat cserbenhagyta őket, a Riot kötelessége lenne foglalkozni velük, elvégre az ő játékukból élnek, illetve reklámozzák azt a puszta jelenlétükkel.

(edited)

Kövess Minket!