Változott az ESL eltiltási szabályzata, több profi csaló visszatérhet

Változott az ESL eltiltási szabályzata, több profi csaló visszatérhet

A kisebb bajnokságokban már bevezetett szabály ezúttal belép a legfelső körökbe is, a bundázók viszont tiltva maradnak.

Az ESL kisebb versenyein és az ESEA Premierben már régóta él az a szabály, hogy a csalással eltiltott játékosok két év után visszatérhetnek a versenyekre. Az ESL azonban úgy döntött, hogy mostantól a legmagasabb szinteken, vagyis az IEM, ESL One és ESL Pro League versenyeken is bevezetik ezt a szabályt.

Ennek köszönhetően visszatérhet többek között KQLY, emilio, dream3r és még sokan mások a CS:GO élvonalában, persze csak ha egyáltalán szeretnének, vagy ha hagyják nekik:

"Nem hiszem hogy ez bármin is változtatni fog. Hiába engedik, hogy elinduljak a versenyeken, nehéz lesz olyan csapattársakat és szervezetet találni, aki megbízik bennem. Éppen ezért olyan 0,1% esélyt adok a visszatérésemre." - nyilatkozott KQLY.

A visszaengedés a meccsek megbundázásával kapcsolatos vádakra nem vonatkoznak, így a néhai iBUYPOWER és a Fxy0 vezette Epsilon visszatérésére továbbra sincs remény. Ha valakinek nincs meg a sztori, íme egy összeállítás arról a bizonyos eladott meccsről, ahol az iBP tulajdonképpen magát verte meg.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!