Indul az Overwatch World Cup, egy hónapunk van bekerülni!

Indul az Overwatch World Cup, egy hónapunk van bekerülni!

Még javulnia kell a magyaroknak, de elérhető távolságban van a Top 32.

A tavalyi év után idén sem maradunk Overwatch World Cup nélkül: a Blizzard bejelentette, hogy idén is megrendezi a nemzetek közötti világbajnokságot.

A lebonyolítás merőben más lesz ezúttal, regionális selejtezők helyett ugyanis most egy ranglista fogja eldönteni, mely országok vehetnek részt a tornán. A nemzetek közötti sorrendet a 100 legjobb játékos skill rating átlaga dönti el: ez alapján jut majd ki a 32 legjobb csapat a világbajnokságra.

Az állás folyamatosan nyomon követhető: a magyarok jelenleg a 34. helyen állnak, vagyis a kijutásért egy picit még mindenképpen javulnunk kell. Ám szerencsére még van idő: 26 nap múlva véglegesítik a sorrendet.

A 32 legjobb nemzetet nyolcas csoportokba fogják beosztani, akik élő selejtezőkön csapnak majd össze. Mindegyikről két csapat jut tovább a fináléba - a világbajnokság nyolcas döntőjét az őszi BlizzConon tartják majd.

Változik a csapatok összeállításának módja is. Ezúttal nem magukra a játékosokra lehet majd szavazni, hanem egy háromfős "bizottság" tagjaira - a közönség által kiválasztott szakértők fogják összeállítani a nemzeti válogatottakat.

Szűk egy hónap maradt tehát arra, hogy kivívjuk helyünket a világbajnokságon - bízzunk benne, hogy április végéig sikerül beverekednünk magunkat a Top 32-be!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!