Csak nem hagyják békén Ryze-t, újabb rework a láthatáron

Csak nem hagyják békén Ryze-t, újabb rework a láthatáron

Hiába dolgozik egy teljes külön csapat Ryze-on, csak nem sikerült eltalálni rendesen ezt a hőst, valami mindig félresikerül.

Az egész League of Legends boncasztalán egyértelműen Ryze kapta eddig is a legtöbb figyelmet, de a munkának még így sincs vége. Egy dev postban Riot Meddler egy kommentelő kérdésre írta, hogy még mindig vizsgálják a hőst az újabb esetleges javítás/újítás kapcsán. Ha ez valóban megtörténik, ez lesz Ryze negyedik verziója a játékban.

Jól és kevésbé jól sikerült hősátdolgozások

Aioween | 17/01/23 15:30 Az utóbbi pár évben, amellett, hogy évente most már csak kb 5-6 hős jön ki, a Riot próbál arra is időt szentelni, hogy a régi, egykoron jól működő, ám mára már elavult hősöket is új köntösbe öltöztessék.

Andrei "Meddler" van Roon, az egyik vezető játékfejlesztő a Riot-nál a következőket mondta:

Nem tudjuk még a pontos irányt Ryze kapcsán. Tüzetesebben át kell vizsgálnunk majd a helyzetet, amint időnk engedi.

Véleménye szerint Azirhoz hasonlóan manakezelési problémákkal küzd a játék nagy részében. Ha egy játékosnak esetleg nem sikerül megszereznie a blue buff-ot a meccs elején, elég könnyen hátrányba kerülhet és irrelevánssá válhat a laning phase-ben, mivel kétszer is meg kell gondolnia minden egyes varázslatát, Tear of the Goddess ide vagy oda. 

Ami a játékmenetét illeti, leginkább a Rune Prison/Rúnabörtön (W) képességének megváltoztatásában látják a probléma megoldását, ami az erőviszonyát illeti. Skillshotot terveznek csinálni belőle, mivel jelenlegi állapotában egy egyszerű point and click képesség, ami elől sehogy sem lehet kitérni. Egy gomb lenyomásával alapból egy másodpercre, ha előtte Flux-al (E) is megjelelöltük a célpontot, akkor két másodpercre helyhez tudjuk kötni, neki pedig erre semmilyen counterplay-e nincsen jelenleg leszámítva egy Zhonya-t, QSS-t, esetleg Cleanse/Megtisztulást.

Már történtek tesztek olyan irányban, hogy esetleg legyen utazási ideje a varázslatnak és ne azonnali legyen elsütéskor. Úgy érezték, hogy ez jóval több komplikációt rejt magában, mint szerették volna, ezért egy időre pihenőre tették az ötletet, hogy majd a jövőben visszatérjenek rá.

Iszonyatosan nehéz kiegyensúlyozni Ryze-t, ez már hosszú évek problémája. Azt még nem tudni, hogy pontosan mik a Riot tervei a hőssel és hogy a fentieken kívül milyen változásokat terveznek. Annyit azért hozzátettek, hogy leginkább kisebb változtatásokkal szeretnék megoldani a problémát és nem akarnak egy újabb nagyszabású reworköt csinálni. Az biztos, hogy a kit-jének egyes részeit meg fogják változtatni, hogy kicsit relevánsabb legyen az eary game-ben és akkor talán a lategame erejét is könnyebb lesz kiegyensúlyozni ennek fényében. Kérdés, hogy ezek az apróbb finomhangolások elegendőnek viszonyulnak-e, mert ha nem akkor jöhet az újabb rework, mivel jelenlegi állapotában nem nagyon maradhat a hős.

Szerintetek mit kellene megváltoztatni rajta, hogy életképes, de egyben az ellenfél számára is kezelhető legyen?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!