IBP Spring: A Cloud9 nyert, az OpTic feltámadt, a Misfists beégett

IBP Spring: A Cloud9 nyert, az OpTic feltámadt, a Misfists beégett

Aprócska tornának indult, mégis rengeteg tanulság levonható az amerikai meghívásos versenyről.

Az IBP Invitational sorozat a maga 16 000 dolláros díjalapjával nem egy nagy eresztés a többszázezres versenyek korában. Gyakorolni és az ellenfelek erejét felmérni viszont tökéletes terep, a 2017-es tavaszi tornán épp az előbb említett szempontok játszották a főszerepet.

A nyolccsapatos esemény egyenes kieséses rendszerben robogott végig, a negyeddöntők során mind a négy meccs sima 2:0-val ért véget. A Cloud9 vs. Selfless és a Liquid vs. compLexity meccseken ez még nem is akkora meglepetés, az viszont, hogy a gyengélkedő OpTic sima 2:0-ra verte a Misfits csapatát, már annál inkább. Sőt, őszintén szólva az NRG-től is többet vártunk volna a Luminosity ellen:

A legjobb négy között a Cloud9 vs. Luminosity meccsen a brazilok már nem tudták elkerülni sorsukat, 2:1-es vereséggel estek ki. Az egész verseny legérdekesebb meccse azonban mégis az OpTic vs. Liquid találkozó volt. Ugyanis az OpTic egykori irányítója, stanislaw azóta már a Liquid IGL-je, a helyére jasonR érkezett. Szinte minden jel arra utalt, a Liquid kerül majd ki győztesen a párosból, ám az OpTic ki tudja honnan, de emberfeletti erőt merített erre a meccsre és két 16:14-es mappal kiütötte a Liquid-et.

A döntőre már elfogyott a nagyot játszó OpTic, így a Cloud9 teljesen simán húzta be a 10 000 dolláros jutalmat és az IBP meghívásos torna első helyét.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!