Hiába a nerfek, Ana továbbra is kihagyhatatlan

Hiába a nerfek, Ana továbbra is kihagyhatatlan

Sőt, a legutóbbi gyengítés után még nőtt is a support népszerűsége.

Tavaly júliusi megjelenése óta több alkalommal is gyengítettek Ana karakterén az Overwatch-ban: legutóbb március végén, amikor is a Biotic Rifle sebzésén csökkentett a Blizzard.

A support számos kompozíció alapját képezte a hónapok során: kezdetben szó szerint kihagyhatatlan volt, olyannyira fontos alkotóeleme volt a metának. De miként változott ez a nerfekkel? Erre kereste a választ az Overwatch Dataspace, akik a profi versenyek statisztikáit felhasználva készítettek egy grafikont arról, milyen sűrűn pickelték Anát az egyes időszakokban.

Látható, hogy az első, októberi nerfet követően még mindig elképesztően magas, 97 százalékos pickrate-je volt Anának a versenyeken. Ez a további nerfekkel valamelyest csökkent ugyan, de csak igen kis mértékben - sőt, a legutóbbi változtatásnak egyelőre még nem is érződik semmiféle negatív hatása, ha a számokat tekintjük.

A 85 százalékos érték tehát jól mutatja, hogy hiába a gyengítések, Ana továbbra is közel kihagyhatatlannak számít - pláne akkor, ha Zenyatta vagy Mercy számaival hasonlítjuk össze.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!