A dánok az új svédek, egyértelműen ők uralják a Top10-et

A dánok az új svédek, egyértelműen ők uralják a Top10-et

Talán a történelemben még sohasem fordult elő hasonló, szinte rá sem ismerünk a CS:GO világranglista élmezőnyére.

A CS:GO világranglista HLTV szerinti állása ha nem is Szentírás,de mindenképp irányadó az aktuális erőviszonyok tekintetében. A legfrissebb, április eleji állást elnézve viszont nemcsak a listát látjuk magunk előtt, hanem számos érdekes megfigyelést és összefüggést tehetünk a jelenlegi versenymetáról:

Az élen továbbra is az Astralis áll, jócskán lemaradva tőle az őket üldöző Virtus.pro és SK. Ezt már ismerjük. Ha azonban egy kicsit alaposabban megnézzük a Top10 mezőnyét, meglepődve konstatálhatjuk, hogy a dán csapatok uralma nem csak egynyári kaland volt.

Az Astralis mellett a North és a Heroic is rendületlenül tartják Top10-es helyüket, olyan sztárcsapatokat előzve, mint a Gambit, OpTic, vagy éppen a G2. A másik nagyhatalom természetesen a brazil játékosok tábora, két első osztályú csapatukból mindkettő Top10-es, és a pontokat, valamint a teljesítményt elnézve nem mostanában esnek majd ki onnan.

Ha már a lecsúszott nagyokról beszélünk, mindenképp meg kell említenünk, azt a tényt, hogy a Top10 mostantól svédek nélkül íródik. Az, hogy a franciák kiestek ebből az elitből, már régi mese, de újabban a fnatic és a NiP is rendre alulmúlja önmagát, ami a világranglista helyeken is visszaköszön. A nindzsák eddig is a 12. helyen álltak, a fnatic most odacsúszott melléjük a 11. helyre.

A tavaly év végi kihagyás után ismét a Cloud9 a legjobb észak-amerikai csapat. Az OpTic és a Liquid előzéseinek egy időre úgy tűnik vége, hiszen a két csapat cserélgetései után nevető harmadikként ismét a Cloud9 jött ki jól a dologból.

Jön fel a HR, mint a talajvíz! A 15. hely nem újdonság számukra, az viszont, hogy képesek ezt meg is tartani, már sokkal nagyobb érdem. Egy jó kijevi LAN-nal, vagy valamelyik DreamHack tornán aratott szép eredménnyel akár a Top10 is meglehet, mondanunk sem kell, magyar játékos még sosem járt ilyen magasságokban a CS:GO-történelem során...

Lesz tehát miért szurkolni az elkövetkező hetekben: a dán fanok a három Top10-es csapatért, a svéd drukkerek a feltámadásért, a brazilok a dupla Top5-ért, a magyarok pedig az álomnak is beillő Top10-ért!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!