Kevés meglepetés is akadt az első napon, de azok legalább ütöttek

Kevés meglepetés is akadt az első napon, de azok legalább ütöttek

A StarLadder offline döntőjén nem az eredmények, inkább a számok döbbentettek le mindenkit, alaposan bekezdtek az esélyesek.

A svájci rendszerben tartott csoportkör első fordulója nem hozott túl izgalmas párosításokat 2-3 meccset leszámítva, a végeredmények azonban alapos fejtörésre adnak okot, ha végignézzük őket. Az április 4 és 9 között tartott LAN-on összesen 300 000 dollárért zajlik a küzdelem, lássuk mi történt a csoportmeccsek első napján:

North vs. Immortals (16:3)
Cobblestone

Hatalmasat fordult a világ egyetlen hónap alatt, hiszen március elején Katowice-ben ugyanez a két csapat már egyszer összecsapott kábelen, akkor 16:6-ra simán nyertek a brazilok. Hogy azóta vajon mi történt a fejekben, azt nehéz lenne kitalálni, de az biztos, hogy a North most alaposan visszavágott fnx-éknek. A 12:3-as terror félidő elég kemény arculcsapás a jól AWP-ző és inkább CT-stílust játszó Immortals ellen, utána már csak egy jó pisztolykör kellett, és kész is a meccs a dánoknak. A North győzelme várható volt, de az, hogy az ellenfél három pontot lesz csak képes a táblára tenni, vaksos meglepetésnek is beillik.

Virtus.pro vs. MVP Project (16:4)
Mirage

A világ egyik legjobb mirage csapata az utóbbi időben megégette magát párszor ezen a pályán (például ugye a HellRaisers ellen is), az ázsiai ellenféllel szemben viszont kötelező volt a győzelem. Rossz érzése mondjuk lehetett a lengyeleknek amiatt, hogy a StarLadder versenyének második szezonjában szintén egy távol-keleti csapat ellen estek ki! Akkor a VG.CyberZen szintén mirage-on lepte meg őket, méghozzá 16:7-re. Ezúttal azonban nem volt kegyelem, sima 16:4 lett a vége. Az előző meccset elnézve furcsa belegondolni, hogy akkora különbség legyen a VP és a korai együttes, mint a North és az Immortals között ...

SK vs. TyLoo (16:12)
Mirage

A két csapatnak igazán pikáns múltja van, hiszen 2016-ban a DreamHack Masters Malmö csoportkörében a kínaiak kiejtették a friss Major győztes FalleN-éket, majd idén Las Vegas-ban a brazilok simán lemosták őket a viszontlátás örömére. Szoros meccsre lehetett tehát számítani, és meg is kaptuk, a nap legkiélezettebb párharcát hozta a meccs. Ami egyébként meglepően jól alakult a TyLoo számára, terror oldalon vezettek már 6:3-ra is, és a félidőt is 8:7-es előnnyel hozták le. Ezután kerültek át CT-be, ami elméletileg a könnyebbik oldal, és ahogy azt kell, elkezdték nyerni a köröket. 10:7 után viszont fegyverek kerültek az SK kezébe, és a TyLoo nem tudott elég hatékonyan védekezni, a brazilok innentől 9:2-re nyerték a meccs hátralevő részét.

Astralis vs. CLG (16:11)
Train

A világelső és a Major címvédő dánok ellen sok pályán lehet próbálkozni a meglepetés erejével, de train-en biztosan nem. A CLG választása elsőre teljesen érthetetlen volt, nagy verésre számítottunk a pálya kihirdetésekor, a tarolás azonban elmaradt. Sőt, a CLG teljesen egyenlő partnere volt a kissé rozsdásan mozgó Astralisnak, amit a szoros végeredmény is mutat. Kötelező győzelem volt, de forróbbra sikerült, mint ahogy várták.

FaZe vs. HellRaisers (10:16)
Cache

A pálya egyértelműen a HR-nek kedvezett, de ilyen eredményre azt hiszem senki sem számított. A világ jelenlegi egyik legjobb formában lévő együttesét LAN-on így elkapni, hatalmas fegyvertény! A mérkőzés embere DeadFox lett, aki kiváló játékkal segítette a társakat, a legszebb jelenetekkel, legfontosabb statisztikákkal és a meccs elemzésével a nap folyamán külön cikkben is foglalkozunk! Meglepetés a javából!

Gambit vs. fnatic (8:16)
Inferno

Lassan ez a párosítás is a klasszikusok közé emelkedik, ez a két együttes szinte minden versenyen összekerül egymással. Idén a Majoron a fnatic, Las Vegas-ban a Gambit kerekedett felül. A legutóbbi meccsüket 16:8-ra nyerte a Gambit éppen Inferno-n, az eredmény most is annyi lett, csak ezúttal a svédek javára. Ez az ötös már nagyban emlékeztet a Major győztes lineupra, kritikus köröket hoztak le rendkívüli hidegvérrel, jók voltak a hívások, egységesen mozgott a flusha által irányított fnatic.

NiP vs. G2 (6:16)
Inferno

A NiP új lineuppal mindig jól szerepel a LAN-okon, hiszen allu, Maikelele visszatérése és pyth felépülése alkalmával is legalább döntőig mentek első LAN-jukon. Az első meccs alapján azonban úgy tűnik, drakennel megszakad a sor, hiszen rendkívül gyenge teljesítményt mutattak a nyitányon. Persze az is lehet, hogy a G2 volt rendkívül erős, mindenesetre alaposan szétszedték a svédeket CT-ben, 13:2-vel fordultak a félidőre. Shox és kennyS AWP-vel, apEx pedig a tőle megszokott 2-3 frages körökkel bosszantotta a NiP támadójátékát.

Na'Vi vs. UYA (16:9)
Inferno

Az utolsó pályával eldőlt, hogy az új Inferno tényleg népszerű a csapatoknál, hiszen 8 meccsből 3 is itt zajlott az első körben. Ha valakinek nem ismerős az UYA név, ne lepődjön meg, a kínai csapatnak ez a meccs volt élete első HLTV-s találkozója, így még előéletüket is nehéz felkutatni. Bemutatkozásnak nem volt rossz ez a Na'Vi elleni meccs, de ehhez a szinthez azért látszott, hogy még kevés a csapat.

A második forduló párosítása a svájci rendszer szabályainak megfelelően alakul, a győztesek egymás ellen, míg a vesztesek szintén maguk közül kaptak ellenfelet:

  • Vesztesek: Gambit vs. TyLoo, UYA vs. CLG, FaZe vs. Immortals, NiP vs. MVP Project
  • Győztesek: Astralis vs. North, G2 vs. HellRaisers, fnatic vs. Na'Vi, Virtus.pro vs. SK

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!