Bajban lehetnek Fakerék az új koreai katonai törvény miatt

Bajban lehetnek Fakerék az új koreai katonai törvény miatt

Az e-sportolókat is érintheti a sorkötelezettség.

A koreai popkultúrában röppent fel a napokban egy Tweet, amely kimondja, hogy a koreai katonai toborzás mostantól felelős a hírességek és az atléták besorozásáért is, katonai szolgálatra való behívás esetén pedig azonnal jelentkezni kell szolgálatra.

A témában készült egy koreai cikk is, amelynek a nagy része a celebekkel foglalkozik elsősorban, de az új törvény említi a sportolókat is, így azok a férfiak, akik 1980. január 1. és 1999. december 31. között születtek és a fenti kategóriába tartoznak, ki kell, hogy töltsenek egy dokumentumot arról, hogy mivel foglalkoznak pontosan. Akik például az előadóiparban érintettek lehetnek a toborzóiroda szerint, azok az énekesek, DJ-k, táncosok, szinkronszínészek, színészek és még hosszú a lista.

Ha ugyanezt átkonvertáljuk a sportra, akkor Koreában, amely a modern kori e-sport fellegvára, jó eséllyel ez az ág, és így az ország legnépszerűbb profi játékosai - mint például a teljes LCK - érintett lehet.

A legfontosabb kérdés tehát az, hogy a katonaság milyen kategóriába sorolja az e-sportolókat. Korábban volt arra példa, hogy egy híres koreai előadó azzal odázta el a besorozást, hogy elhagyta az országot és az USA-ba emigrált, majd mikor onnan vissza akart térni, akkor nem engedték be. Az egyenlőség elve alapján mostantól mindenkit alaposan átnéznek és ha nincs megfelelő indoklás arra, hogy elhalasszák a sorkötelezettséget, akkor bizony be kell vonulni.

Szóval a lényeg: ha az e-sport nem elég erős kifogás a katonai szolgálatra, akkor mennie kell Fakeréknek.

Nem ez az első eset az e-sportban, amikor a katonaság szól közbe: ha emlékszünk még, 2016 tavaszán Forg1vent a görög kormány hívta be, de végül az utolsó pillanatban sikerült elintézni a halasztást.

Az biztos: amennyiben ez érinti a koreai profi szcénát, az komoly kihatással lesz az e-sportra is nem csak League of Legends-ben, hanem más játékokban is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!