Midseason patch: ezek fognak változni

Új védekező tárgyak, rework-ölt tank tárgyak és még pár nyalánkság: ezek az irányok.

Bár konkrét frissítés még nem érkezett, a Riotosok a fórumon már elhintettek néhány irányvonalat, hogy a hamarosan PBE-re érkező Midseason patch milyen változásokat fog takarni. Hogyan érinti ez a tankokat? Mennyiben módosulnak a tárgyak?

MR/LvL-t a népnek!

Még most is vannak olyan hősök, akik - főleg a játék elején - iszonyat papírok azért, mert nem emelkedik a varázsellenállásuk a szintlépésekkel. Azzal, hogy a Riot már lépett azzal, hogy az AP junglereket (Amumu, Sticks, és majd Seju, stb.) elkezdte erősíteni, csak még nagyobb hátrányba kerülnek ezek a hősök, így itt a cél az, hogy a patch után minden egyes hősnek legyen valamilyen mértékű, szintenkénti MR növekedése.

Tank tárgyak ár/érték aránya

Kicsit el van túlozva a viszonylag jó áron kapott armor és HP, ezt láttuk akkor, amikor egy toplaner 7-8. szinten letp-zik fentről és 1-1,5 tárggyal torony alatt megöli egyedül a bot lane-t. Ezt akarják kicsit eltolni MR-esebb irányba. Pl. a Naptűz köpeny (avagy Sunfire Cape, ki hogy szereti) most nagyon sok armort és életerőt ad, úgy fogják variálni, hogy kevesebb HP-t és több páncélt adjon, mert így kevésbé tud majd védekezni az AP junglerek ellen (szóval srácok, a Sunfire-t lehet majd kukázni, rip).

Egyedi képességeken levő hangsúly

Arrafelé szeretne menni a Riot, hogy a tank tárgyak egyedi (unique) képességei nagyobb hangsúlyt kapjanak. Pl. a Dead Man's Plate csak felstackelve okoz bónusz sebzést, de gyorsabban felstackel. A cél, hogy ezek az egyedi képességek specifikusabb szituációkban legyenek kihasználva.

Új védekező tárgyak

Nincs Midseason patch új itemek nélkül: jön egy olyan tárgy, ami alapból kevés Armort és MR-t ad, de ha ellenfél közelében vagy, akkor az értékei megduplázódnak. És most képzeljünk el egy ultizó Malphite-ot a Kolosszus Kurázsijával. :)

Újragondolt tárgyak

Átalakul a Guardian Angel :o

És akkor még a tank hősökről szó se esett. Az irány a fentiek alapján egyértelműnek tűnik: a metát eltolják inkább AP irányba, ami elsősorban a jungle-t és a lövészeket (!) fogja érinteni. Kevesebb armor - nagyobb lövész ráhatás a játékra. Szóval nem direktben nyúlnak hozzá az ADC-khez, hanem a tankmeta változtatásával akarják előnyhöz juttatni őket. Mit gondoltok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kép: Dot Esports

Kövess Minket!