A 10 legnépszerűbb hős PC-n és konzolon

A 10 legnépszerűbb hős PC-n és konzolon

Lássuk, hol melyik karakterek a legnépszerűbbek - jócskán vannak eltérések!

Érdekes statisztikát állított össze nemrégiben az OmnicMeta, megnézték ugyanis, hogy mekkora a különbség a legnépszerűbb Overwatch hősök listáját tekintve a PC-s és a konzolos verziók között.

A különbségek leginkább két tényezőből adódnak. Az egyik, hogy az egyes karakterek működését és erősségét tekintve vannak apróbb eltérések az egyes verziók között. Ám ennél sokkal fontosabb (és maguk a különbségek is ennek tudhatóak be), hogy a jelentős irányításbeli eltérés miatt egy-egy hős általános ereje és használhatósága más lehet konzolokon.

Lássuk hát a PC-s és a konzolos Top 10-et a Competitive Season 4 alapján, méghozzá rankokra lebontva.

PC-s Top 10

Jól látható, hogy míg az alsóbb szinteken Mercy a legnépszerűbb hős, addig Diamondtól felfelé Ana veszi át a helyét a lista élén. Konzisztensen ott van még az élmezőnyben Reinhardt is, aki a legtöbbször kihagyhatatlannak számít, de Lucio is mindegyik szinten szerepel az öt legnépszerűbb között.

Konzolos Top 10

Mercy "dominanciája" itt jóval jelentősebb: Bronze és Silver kivételével mindenhol a legtöbbet játszott karakter, Reinhardt pedig itt is stabil második a magasabb rankokon. Ana itt látványosan hiányzik az élmezőnyből, ami leginkább annak köszönhető, hogy a sniper karakterek konzolon még nehezebben játszhatóak, mint PC-n. Ezzel párhuzamosan a klasszikus FPS-játékstílust megtestesítő Soldier gyakoribb picknek számít konzolon, mint PC-n, de Zarya és Roadhog is gyakrabban kerülnek elő.

Jól látható tehát, hogy az egyszerű szimpátia mellett az egér+billentyűzet vs. kontroller felállás is nagyban befolyásolja, hogy az egyes platformokon melyek a legnépszerűbb hősök. Kíváncsian várjuk, hogy a későbbiekben a meta alakulásával miként változik majd a sorrend!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!