Korea még mindig messze a többiek előtt jár Overwatch-ban

Korea még mindig messze a többiek előtt jár Overwatch-ban

A Lunatic-Hai győzelmével zárult az Overwatch APEX második szezonja.

Közel háromhónapos küzdelmet követően a hétvégén sor került a Dél-Koreában zajló Overwatch APEX második évadának fináléjára: a torna döntőjében a Lunatic-Hai és a RunAway néztek egymással farkasszemet. Nem először kerültek össze a felek a verseny folyamán: a második csoportkörben már összetalálkoztak, akkor a RunAway győzött 3:2 arányban.

Szoros fináléra számíthattunk tehát, aki pedig izgalmakra vágyott, annak nem kellett csalódnia: végletekig kiélezett csatát vívtak a felek. Nem maradtak el természetesen a klasszis megmozdulások sem: Whoru például egy egészen hihetetlen comebacket mutatott be Genjivel.

A finálét végül a Lunatic-Hai nyerte, akiket előzetesen is a legnagyobb esélyesnek tartottak, végül pedig bizonyítani is tudták ezt.

OGN Overwatch APEX Season 2, döntő

Lunatic-Hai 4:3 RunAway

Ha ránézünk az élmezőnyre, akkor láthatjuk, hogy óriási volt a koreai csapatok dominanciája: az első négyben csupa hazai együttes található, a két döntős mellett az LW Blue és a Meta Athena jutott még elődöntőig. Sőt, a legjobb nyolcba is csupán egyetlen nyugati csapat fért be, az EnVyUs. Pedig tavaly éppen ők nyerték a tornát, sőt, a legjobb 8-ba a Rogue és a REUNITED is befért 2016 végén.

Ha tehát az Overwatch APEX-ből indulunk ki, akkor elmondható, hogy tavaly óta még inkább nyílt az olló a hazai és a nyugati csapatok között. Tényleg ennyivel a többiek előtt járna Dél-Korea Overwatch-ban? Kiderül - az idei világbajnokság jó támpont lehet a kérdés megválaszolására.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!