Fun fact: Rekkles az egyetlen ADC, aki nem használ armor/mr rúnákat

Fun fact: Rekkles az egyetlen ADC, aki nem használ armor/mr rúnákat

Koreai stílusban tolja, itt a matek, hogy miért és mennyivel jobb így!

Érdekes adatra bukkant egy reddit felhasználó az H2k - Fnatic meccs után: a narancs-feketék lövésze, Rekkles ugyanis nem használ Armor/Magic resist rúnákat ADC-ként, hanem teljes mértékben a sebzés kiosztásra megy rá, mégpedig az alábbi módon:

Fnatic Rekkles build

Hogy egy kicsit jobban kifejtsük ezt, nézzük meg a száraz számokat. Koreában voltak jellemzőek egy időben az ehhez hasonló buildek, sőt sok profi még ma is ezt használja:

  • 3 x Attack speed piros rúnák = 5,1% AS
  • 1 x Life Steal rúnák = 1,5 LS

Itt a trükk az, hogy ahelyett, hogy a Vampirism mesterséget maxolnád ki, csak egy pontot teszel rá, a rúnával együtt pedig 1,9% lesz így (2% helyett, ami ugye 5 pont lenne a mesterségen). A 4,5% elvesztett támadási sebességet (a kvintesszenciából) visszanyerheted a három pirosból, amivel ugye AD-t veszítesz, pontosan 2,85-öt, de ezt pedig ki tudod hozni, ha a megmaradt 4 mesterségpontodat a Natural Talent-re rakod, amivel egy +3 AD-t kapsz. 

Alapvetően ezek nagyon pici módosítások, legalábbis LvL 1-en, de ahogy haladsz előre a játékban, úgy lesz egyre látványosabb hatása. Akit érdekel, itt a pontos matek:

Rekkles ADC

Rekkles ugye ezt Kennenen, Vayne-n és Twitch-en használta, de ez a build pl. nagyon hasznos lehet olyan hősöknek is, amelyeknek van valamilyen ap-s sebzésük is (pl. Kog'Maw). Nyilván annak a +10-11 AP-nek minimális hatása lesz a nagy egészet nézve, de sok kicsi sokra megy.

Persze azért hátránya is van, ez pedig, hogy jóval kevesebb armorod/magic resisted van, ami miatt sokkal könnyebben meghalhatsz pl. egy gank következtében. Szóval high risk - high reward, avagy nagy kockázat, nagy jutalom.

Ti milyen buildet használtok lövészként?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!