Csütörtökön indul a CPH Games, számos magyar indulóval

Csütörtökön indul a CPH Games, számos magyar indulóval

Négy csapatnál is izgulhatunk a hazai játékosokért, komoly pénzeket osztanak Koppenhágában.

A 2017-es CPH Games-re igen népes magyar delegáció utazott ki, két férfi és két női csapatnál is szurkolhatunk hazai játékosokért az április 13-án kezdődő LAN-on! A fiúknál 16 milliós, a lányoknál 4 milliós összdíjazás várja gazdáját!

A versenyek nem csak a pénzek tekintetében, de lebonyolításukban is merőben eltérőek lesznek a koppenhágai versenyeken. A fiúknál egy 76 fős csoportkörrel kezd a verseny, a nevezőket 19 négy fős csoportba osztották a szervezők. Az ismertebb nevek között elsőre az eXtatus, Binary Dragons és PRIDE szintű csapatok tűnnek ki a többiek közül, a "D" és a "J" jelzésű négyesekben azonban magyar zászlóval is találkozunk a nevezettek között.

A HoP-os srácok a már említett Binary Dragons mellett a Dejavue és autisme nevű dán csapatokat kapták ellenfélül. A Sensei talán egy fokkal jobban járt az ellenfelek összetételével, bár a ZetMac, és a Gamesport totálisan ismeretlen ellenfél. A demise ismerős lehet, nyertek ugyanis egy hazai rendezésű Telenor kupát tavaly, akkor még jayzaR is őket segítette, mostanra tehát sokat gyengültek 2016-hoz képest.

A formátum szerint a csoportkörben alsó és felső ág is játszik a csoporton belül, egy vereség tehát még nem jelent automatikus kiesést. Minden csoportból ketten jutnak a rájátszásba, a többiek egy kisebb versenyen, tárgynereményekért folytathatják a B-tornán. A csoportkör végén aztán a legjobb nyolc együttes mellé jönnek a meghívottak (LDLC, Epsilon, BIG, dreamchasers, fnatic Academy, Tricked, NRG) és indulhat a harc a 30 000 eurós, vagyis 9 millió forintos fődíjért!

A lányok mezőnyében picivel kevesebb, összesen 29 csapat nevezett a tornára, köztük olyan nevek is, mint a Team Secret, az LDLC vagy éppen a dignitas női ötöse. Magyar érdekeltség természetesen itt is akad, a török színekben induló Royal Bandits lineupjában ugyanis ott találjuk Kesszikét, az eSport Engine nevű dán csapatban pedig rchl, smuci és nylon is ontja majd a frageket.

Az első csoportmeccsen a sors furcsa szeszélye alapján ráadásul egyből egymás ellen kezdenek, melléjük pedig a már említett LDLC-t és a Shark Gaminget osztották be. A formátum itt is alsó ás felső ágas csoportkör Bo1-ekkel és két továbbjutóval. A nyolc csoportból egyaránt 2-2 továbbjutó lesz, a rájátszás tehát itt is Top16-ról indul majd. A fődíj 2,2 millió forint és öt darab ívelt Samsung Gamer monitor, de a maga félmillió forintos díjazásával már az elődöntős csapatok is elégedettek lehetnek.

A magyar csapatok meccseit csütörtökön déltől követhetitek nyomon, élő magyar nyelvű közvetítés mellett. A fiúk meccsei 15 óráig tartanak, ekkor indul majd a lányok csoportköre, egészen este 19 óráig. Pénteken és szombaton már a rájátszás közvetítése érkezik, reméljük minél több magyar játékossal a színpadon.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!