Kizárták a már  döntős HoP-ot és a WSE-t a MondoCon-ról

Kizárták a már döntős HoP-ot és a WSE-t a MondoCon-ról

Az egyik beugrójuk olyan accountot használt, ami már volt ezen a kupán.

Már bejutott jövő hétvégén megrendezendő Mondocon tavaszi bajnokság LoL döntőjébe a HoP eSports csapata, amikor jött a hír, hogy kizárták őket a versenyről azért, mert az egyik beugrójuk olyan accountot használt, amely már egy másik csapat berkei alatt játszott a kvalifikáció során. Pedig ez lett volna a HoP első LAN döntője: a nemrég megalakult ötös nagyon ígéretesen menetel eddig, a Getroitz - Makaveli - Meight (avagy Faker dog v2) - drx - Blacki ötös számos európai ESL versenyen végzett mostanában kiemelkedő helyen, a Mondogames-en is szépen játszottak végig, legyőzve pl. az N6-ot és a One Piece e-Sports csapatát (a WiLD, a THR és a myR nem indultak a selejtezőkön), és a csapat nem régiben felfedezett midese, Faker dog nem rég az EUNE létra tetején csücsült. A tehetségek megvannak, de úgy tűnik, a végső bizonyítás elmaradt, mivel az elődöntő alatt homokszem került a gépezetbe.

Szabó "Xenex" Márton, a HoP menedzsere úgy nyilatkozott: a selejtezők végére a csapat felállása változott, a felső ösvényre visszajött Getroitz, míg a lövész pozícióba drx került. Mivel utóbbi már játszott a kupán, így nem vehetett részt a One Piece elleni elődöntőn, ezért úgy döntöttünk, hogy elhívtunk egy lövészt beugrónak. A cseréről természetesen tájékoztattuk a szervezőket. Mivel ez az ember nem rendelkezett EUNE accounttal, ezért kölcsönkértünk egy ismerőstől a mérkőzésre. A párharcot végül 2-0-ra nyertük, de egy nappal később jelezték a szervezők, hogy mivel az account már játszott a kupán egy másik csapatban, ezért érvénytelen volt a mérkőzés és kizárásra kerülünk." 

"Erre sajnos nem figyeltünk eléggé, de a szabályzat szerint egy játékos, ha már győztes csapat tagja volt, nem játszhat másik csapatban újra. Ezt véleményünk szerint nem szegtük meg, ugyanis olyan játékos játszott aki még nem a kupán, ezt bizonyítani is tudjuk. Ettől függetlenül a szervezők végül a kizárás mellett döntöttek és nagyon szomorúak vagyunk, hogy megfosztottak minket egy ilyen lehetőségtől. 

Az üggyel kapcsolatban a szervezők is kiadtak egy közleményt, ez az alábbi:

"A 2017-es tavaszi MondoCon PCGuru Show League of Legends versenyéről tegnap este két csapat szabályszegés miatt kizárásra került. A Wonder Stag e-Sports és a Team HoP e-Sport Crew is ugyanazt a kihágást vétette, miszerint egy játékos nem tűnhet fel két különböző csapatban a bajnokság során, még beugróként sem.

Ezek után a verseny a következőképpen alakul: Felső ágon a One Piece küzd meg a Nice Gaminggel az offline döntőbe jutásért, míg alsó ágon a Phoenix Reborn várja ennek a meccsnek a vesztesét egy összecsapásra, ahonnan valaki ugyancsak esélyt kap, hogy a Hungexpón bizonyítson."

A WSE esetében is hasonló volt tehát az indoklás, ott információink szerint a THR korábbi támogatója, Littlepwny beugrása okozott problémákat, ami végül a kizáráshoz vezetett.

Utánanéztünk a versenyszabályzatnak, ahol három, vonatkozó pontot találtunk:

  • Egy játékos, ha már győztes csapat tagja volt, nem játszhat másik csapatban újra
  • A versenyre csak a selejtezőben a már csapat tagjaként részt vett játékosok jöhetnek, kivéve ha az adminisztrátorok erre felmentést adnak
  • Csak a szervezők engedélyével játszhat olyan játékos aki korábban nem volt nevezve a versenyre a csapat tagjaként.

A túl sok kivétel azonban bizonytalanná teszi a dolgot, hiszen ha az adminisztrátorok felmentést adnak, akkor lényegében bárki játszhat az adott csapatban. Mivel a gárda előre jelezte, hogy beugróval játszanak, így az ő felelősségük annyiban merül ki, hogy nem néztek utána annak, hogy a beugrókra milyen szabályok vonatkoznak. A szervezők pedig ott hibásak, hogy pontatlan a szabályzat - a jövőben az ilyenek elkerülése végett sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni erre. Az, hogy a döntés végül mennyire jogos vagy túlzott, mindenki döntse el maga.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: Gamerevents

 

Kövess Minket!